Chemische vervuiling

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

15 jun 2021, 20:27

frits1955 schreef:
13 jun 2021, 12:56
Maar...Zuhal Demir is al 2 jaar de bevoegde minister..waarom trekt ze nu pas haar mond open ipv het probleem aan te pakken?
Bijvoorbeeld omdat OVAM - een bevoegde instantie mag je toch wel stellen - er ook geen graten in zag, moet een minister soms een expert-toxicoloog zijn?
"Toch koos OVAM er vorig jaar nog voor om geen rekening te houden met de meest recente Europese norm."
"Vorig jaar" Frits.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/06/15 ... os-normen/
"Waar het OVAM de week daarvoor nog vasthield aan de regel van 20 nanogram PFOS, schreef het EFSA nu (in 2020, MN) een hoeveelheid voor die dertig keer lager ligt - voor de hele chemische familie van zogenaamde forever chemicals.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)

De kannibaal
Lid geworden op: 01 mei 2015, 18:25

16 jun 2021, 12:02

MichelN schreef:
15 jun 2021, 15:52
De kannibaal schreef:
15 jun 2021, 15:09
En dan worden die gezonde eitjes gebakken in een totaal versleten tefal pan, waar de bekleding laag netjes wordt uitgeschuurd en naar binnen gespeeld. Hoeveel thuiskoks hebben hun pannen met beschadigde anti aanbak laag al in de vuilbak gekieperd? En dan zwijgen wij over de pannen in de restaurants, want die zien er soms verschrikkelijk uit.
Ben jij dan in hun keuken gaan kijken of kakel je gewoon na wat er in "dewereldmorgen" stond?
Het kost tien of vijftien minuten werk om van een degelijk inox-exemplaar (liefst met dikke bodem) een pan te maken waarin je eitjes of vis niet aanbakken. Recept op verzoek.
Een beetje chef kiepert teflonpannen (of varianten) na een jaar de vuilbak in.
8O 8O Respect collega. Hier zit een keukenpiet in ons midden. Ik had het kunnen vermoeden.
De vroegere coach van onze grote Vlaamse kok Jeroen, een streekgenoot van onze collega. Gij moogt Uw recept houden. Elke vis verzuipt een 2de keer in een halve kg boter. Ik begrijp nu waarom Jeroen voortdurend moet stoppen of de fles op gaat; de man moet zijn gereedschap voortdurend in de vuilbak kieperen. Om het nog een beetje rendabel te houden, is hij zelf pannen gaan verkopen, pannen met een ultra dunne coating, die men zonder wroeging na een kooksessie in de vuilbak kan kieperen.
Als gehaaide middenstander doet gij dat uiteraard niet. Gij kiest voor pannen met een extra dikke bodem. Als er na verloop van tijd een gat in de bodem zit, kunt gij het nog dicht lassen.
Uw gebakken eitjes zijn waarschijnlijk gebaseerd op het recept van "Iles flottantes", eitjes, drijvend in een badje van boter of olie, of misschien wel de olie van Uw doosje sardientjes, dat gij de week ervoor naar binnen hebt gespeeld.

boeffer
Lid geworden op: 07 feb 2012, 21:58
Locatie: In mijn zetel

16 jun 2021, 14:29

En de boer zei 'mijn grond tuitelt', wel ene op pensioen. En telkens heeft ie gelijk na 7 à 10 jaar verhoogt de waarde.
Het legertje advocaten heeft het steeds verder vooruit geduwd deze opkuis. De paraplu's gaan open. Men holt .be uit, de staat zal 't wel betalen, weeral extra krediet.(de schuld van de Belgen omdat ze zo dom zijn)
W10 Wondershare Filmora Video Editor,16:9=1920*1080 ; 4:3=1440*1080, de slijtageslag duurt langer dan de waarborg

MichelN
Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
Locatie: Groot-Leuven

17 jun 2021, 10:40

De kannibaal schreef:
16 jun 2021, 12:02
8O 8O Respect collega. Hier zit een keukenpiet in ons midden. Ik had het kunnen vermoeden.
Wat zit gij toch allemaal te bazelen, onnozelaar, last van de warmte in uw zwarte appartementjes?
Nog dit: gij zijt helemaal geen collega, Rabbi, hooguit een mug in een poel van brak stilstaand water.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)