Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 14 Nov 2017, 1:20  Onderwerp: Oude harde schijf wordt niet gelezen in W10
Heb een drietal oude SATA(buiten de IDE HD's, zie ander topic) liggen en 2 van die harde schijven heb ik vroeger gebruikt als "back up" van gegevens met een "docking" station met Windows XP.

Heb deze 2 HD's een paar maanden geleden nog geconsulteerd met mijn laptop met W10 en ik kon gegevens van lezen; nu wordt geen van de 2 HD's gelezen, je kan ze zelf niet horen draaien.(schijven zijn NOOIT gevallen)

Daar tegen over staat dat de 3de HD wel wordt gelezen maar in "Deze PC" ziet men de de HD als F schijf maar er wordt aangegeven dat de HD maar 7GB(idem ook als ik de HD hang aan Windows XP) heeft maar in werkelijkheid is het een HD van 120 of 160GB.

Hoe komt het dat bij de 3de HD er wordt aangegeven dat de HD maar uit 7GB zou bestaan?
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Di 14 Nov 2017, 9:40 
krijgen ze wél stroom ?

die 7 gb
das moeilijk zo te zeggen hoor

heb je een partitioneringsprogramma staan op een comp ?
bv.
mini tool partition wizzard
of dergelijks

als men die start wat laat die dan zien van grootte ?
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 15 Nov 2017, 1:17 
verhaegen schreef:
krijgen ze wél stroom ?



Ik denk van wel want de derde krijgt stroom.
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 15 Nov 2017, 1:23 
verhaegen schreef:

die 7 gb
das moeilijk zo te zeggen hoor

heb je een partitioneringsprogramma staan op een comp ?
bv.
mini tool partition wizzard
of dergelijks

als men die start wat laat die dan zien van grootte ?


Heb geen partitioneringsprogramma.

Bij de start in Deze PC laat hij de grootte van 7GB zien

Kan het zijn dat ik die HD ooit van XP home naar op een computer met XP professional heb gezet en dat het gedeelte wat niet zichtbaar is alleen kan gelezen worden door XP professional?
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 15 Nov 2017, 8:59 
neen

maar best is een minitool te downloaden en instaleren
https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html


de bewust aansluiten , en dan het tool te starten
en dan zien wat daar in zichtbaar is en onder welke vorm
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 19 Nov 2017, 20:36 
Heb het gedownloaded en ga morgen een zien wat het resultaat is.
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 20 Nov 2017, 12:44 
De HD van 120GB die maar 7GB aangeeft heb ik bekeken met het tooltje:

7GB Primary en 1076GB Unallocated

De 2 HD's disk die niet worden gelezen heb ik ook via het tooltje en 1 HD van Western Digital van 160GB wordt door het tooltje aangegeven als "Dad Disk".

De andere van Maxtor van 120GB wordt niet gevonden door het tooltje.
hollygan


Geregistreerd op: 26-4-2003
Woonplaats: __'t Soete Waesland

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 20 Nov 2017, 14:08 
janieburton schreef:
De HD van 120GB die maar 7GB aangeeft heb ik bekeken met het tooltje:

7GB Primary en 1076GB Unallocated

er is op die hd een kleine partitie van 7 gig aangemaakt
de rest van de schijf is niet toegewezen ruimte
met uw minitool progje kan je je de ongebruikte ruimte toevoegen aan de 7 gig partitie
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Ma 20 Nov 2017, 14:48 
inderdaad
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 20 Nov 2017, 21:37 
hollygan schreef:
janieburton schreef:
De HD van 120GB die maar 7GB aangeeft heb ik bekeken met het tooltje:

7GB Primary en 1076GB Unallocated

er is op die hd een kleine partitie van 7 gig aangemaakt
de rest van de schijf is niet toegewezen ruimte
met uw minitool progje kan je je de ongebruikte ruimte toevoegen aan de 7 gig partitie


OK, zal dat proberen.

Maar ik ben zeker dat daar gegevens, zoals documenten, foto's , enz... opstaan; gaat die dan niet verloren?

En wat met die 2 andere HD's?
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Di 21 Nov 2017, 9:55 
daar staat niets op
want anders wordt die niet als Unallocated aangeduid normaal
hollygan


Geregistreerd op: 26-4-2003
Woonplaats: __'t Soete Waesland

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 21 Nov 2017, 16:40 
zo vergroot (of verklein) je een partitie
open minitool en klik 1x op de 7 gig partitie
klik dan op move/resize, je moet dan dit zien

 

 
 

 
janieburton


Geregistreerd op: 18-1-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 23 Nov 2017, 14:11 
Eén(Maxtor 80GB) van de 2 HD's(IDE/ATA) wordt gelezen als ik hem instel met de jumper als "Master" en er staat een oude versie van Windows op XP of een vroegere versie. Ik had indertijd op de buitenkant ook "master" op geschreven maar zonder jumper werd de HD niet herkend.

De 2 de HD, was de 2de HD in de oude computer en er staat op "slave" en wordt niet herkend zelfs ook niet als ik de jumper volgens de instructies op de HD om deze HD als "Master" te maken. De krijgt stroom en men hoort de HD draaien met een licht zoemend geluid.
Deze HD is van Seagate, Barracuda ATA III en is 40.8GB.

Hoe kan ik de 2 de HD laten herkennen door mijn computer met W10
hollygan


Geregistreerd op: 26-4-2003
Woonplaats: __'t Soete Waesland

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 23 Nov 2017, 16:14 
en hoe ver sta je met uw 120 gig hd, is dat in orde gekomen?
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Do 23 Nov 2017, 16:16 
externe hd's moeten altijd op master staan om gelezen te kunnen worden !

als die 2de hd nergens in verschijnt ,dan kan men niets meer doen eigenlijk

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.