WAAROM ISRAEL ?

hier is plaats voor alle wereldreligies

ebenhaezer
Lid geworden op: 16 jul 2008, 14:14
Locatie: Vlaanderen .

19 nov 2018, 21:08

Wil. schreef:
ebenhaezer schreef: 
' Kleine knapen '  ( in 't Hebreeuws  nahar qatan  ) , dat woord staat ook in 1 Sam . 16 , waar David gaat strijden tegen Goliad ,  daar is David duidelijk geen kleine knaap , maar een jong volwassene. 

Dat is behoorlijk veel verbeelding dat je hier aan de dag legt om in de context van 2 koningen 2 óók te besluiten dat het om jonge volwassen mannen gaat. Kinderen roepen een kaalkop na, jongeren van 18 tot 20 niet.
Ik heb nog geen enkele vertaling gevonden waarin het woord vertaald staat als 'jonge mannen'.  De vertaling van Luther spreekt ook over kinderen.

Omgekeerd zie ik hetzelfde woord in Spreuken 22:15: "Dwaasheid zit diep geworteld in het hart van een jongen, maar de stok van correctie zal die ver van hem verwijderen."
In die tijd werden kinderen op het rechte pad gebracht met de stok (wie de roede spaart, haat zijn kind). Het gaat dus wel degelijk over kleine jongens.

Ik merk dat je nogmaals je verbeelding laat werken in "Waarschijnlijk draaide Elisa zich om en spuwde naar hen". Lees wat er staat of toon me een vertaling die jouw zienswijze bijtreedt. Waarom zou een vertaling zich niet dicht bij de waarheid houden en iets anders weergeven dan wat er wordt bedoeld?

Nog eens creatief interpreteren:  "verscheuren , betekent hier : ernstig verwond raken ,  ook hier een onjuiste vertaling."
Het is aan jou om ook hier een vertaling aan te wijzen die het heeft over 'verwonden' en niet om doden.

En nog eens eigen interpretatie : "misschien …" Je schreef: 'Berinnen zijn alleen gevaarlijk als hun jongen bedreigt worden ,  normaal schuwen ze de mensen . Misschien heeft ook dat een rol gespeeld !' 

En die 'jong volwassenen' ( :roll: ) waren niet op de hoogte van het feit dat daar berinnen ronddwaalden? En bovendien bleven die jong volwassenen staan totdat 42 van hen (!)  verscheurd waren  :lol:  Wat voor onnozelaars waren dat daar eigenlijk? Leren ze daar hun zonen niet dat bij gevaar (beren) het best is om je zo vlug mogelijk uit de voeten te maken?  Neen, de allerlaatste heeft gewacht tot die 2 (ja, slechts 2) berinnen de 41 anderen hadden verscheurd.  Jongens, jongens toch.


Wel , ik verwachtte van jou Wil toch een andere reactie  hoor ,  als je nu toch eerst eens de uitleg van die tekst op Google had opgezocht ,  zoals ik trouwens ook zei ,  dan had je mijn uitleg ook daar gevonden !  Daar vind je zelfs meerdere uitleggers , maar ik nam de laatste ,  die volgens mij er het dichts bij zat . 
Bovendien gaat het hier om een voorval van toen ,  en dat doet niets af van de bedoeling van de Bijbel om de Schepper te leren kennen en begrijpen . 
Elisa was een Profeet in dienst van zijn Heer ,  en we lezen nergens dat hij  daar een fout maakte ; ik schreef dit trouwens juist als reactie op jouw woorden :  " ... de Nieuwe Bijbelvertaling  is een beetje onnauwkeurig  ... " ,  waar jij het had over een ' nagelaten ' woord ( vrouwelijk ) !  Ja ,  zo vertoont de Bijbel nog  wel meerdere menselijk gebreken  , mensen zijn nu eenmaal niet volmaakt ,  ook mijn verkozen uitleg zal wel niet DE juiste zijn , dat geef ik graag toe . 
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .

Wil.
Lid geworden op: 15 nov 2005, 19:41

20 nov 2018, 00:13

Wie moet ik nu het meest vertrouwenswaardig achten: Luther, de Vulgatus of iemand die via google hoopt dat zijn goedpraterij zal opgepikt worden?

Er staat wat er staat. Als je misschien een metaforische uitleg zou kunnen geven, dan wil ik nog een eindje met je meedenken, maar tot nader order laat God 42 kinderen verscheuren door een paar berinnen voor de godslasterlijke overtreding van iemand 'kaalkop' te hebben nageroepen …
AfbeeldingAfbeeldingpSorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.

Valium
Lid geworden op: 21 nov 2007, 04:15

20 nov 2018, 05:34

ebenhaezer schreef:
Wil. schreef:Drie belangrijke redenen:

1. de christenen hebben al in de 4e eeuw beslist dat de joden collectief verantwoordelijk waren voor het vermoorden van de messias. Die schuld is steeds opnieuw op hen geladen door priesters, bisschoppen en pausen. Pas in de 20e eeuw heeft men dat herroepen.

2. In de koran zegt Allah dat de joden de meest verwerpelijke wezens zijn die ooit geschapen werden. Ze zijn de grootste vijand van de moslims, zegt Allah. En dat zullen ze geweten hebben. De eerste holocaust is uitgevoerd door moslims. De eerst pogrom in Europa is uitgevoerd door moslims.

3. De joden hebben zich mettertijd gespecialiseerd in geldzaken. Ze hebben daardoor een zekere macht verworven in een aantal takken van de zakenwereld. Dat wordt hen benijd.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A1 - De kerk kon niet anders dan hun standpunt te veranderen omdat tijdens de 2° Wereldoorlog de toenmalige Paus, samenwerkte met Hitler -- Het Vaticaan had een overeenkomst gesloten met Hitler om het Vaticaan te vrijwaren van de oorlog - In ruil betaalde het Vaticaan ongelovige bedragen geld aan de Duitsers om hun leger te vergroten.
Lees het historisch boek " Hitlers Paus "
Door het Vaticaan heeft Italie de kant van Duitsland gekozen.

A2 - De Duitse en Poolse Joden hebben tijdens de 1° Wereldoorlog in Duitsland een staatsgreep uitgevoerd tegen de Duitsers, sabotage op hoog niveau enz.... Hierdoor heeft Duitsland toen de oorlog verloren en geen enkele Duitser heeft dit vergeten ( nu nog niet ) - Dit was één van de hoofdredenen dat Hitler dit ras wou vernietigen

B1 - De staat Israel is er maar gekomen NA de 2° Wereldoorlog met medewerking van de USA.
zIJ PIKTEN GEWOONWEG GRONDGEBIED AF van de Palestijnen , omdat de USA EEN 2° USA wou creeren in het hart van de moslimwereld - De meeste Joden waren Poolse staatsburgers - Daarom al die kampen in Polen.

C1 - De Joden moesten zich wel specialiseren in geldzaken ( goud, diamant enz ..) omdat een Jood geen normaal beroep mocht uitvoeren zoals bakker, beenhouwer enz ...Zij leenden geld aan de bevolking tegen woekerprijzen - een bevolking die scheel zagen van de honger.

Valium
Lid geworden op: 21 nov 2007, 04:15

20 nov 2018, 05:50

ebenhaezer schreef:Israel heeft Jezus als Verlosser niet geloofd , ze waren verblind , behalve een kleine massa ;  daarom heeft God Zich tot de heidenen gericht , de niet Joden . Dat was vanaf Cornelius , waar de eerste heiden christenen ook de H.Geest ontvingen  via Petrus . 
Christenen hebben dus hun geloof in Christus te danken aan de Joden , Jezus Zelf was Jood ,  daarom hebben  ware christenen de Joden lief . 
Gods belofte aan Abraham - Isaak en Jacob ( deze werd later Israel genoemd ) , betreffende het beloofde Land , is een eeuwige belofte en houdt stand dus , want God is trouw . Zo kwam de Zegen Gods ook over deze heidenwereld .We zijn nu zoal twee eeuwen verder  , en we merken aan alles dat het met deze aarde niet goed meer gaat ,  en de vrede verre weg is , al verlangt men dat hartstochtelijk . 
Christenen weten dat de Opname van ware gelovigen aan de deur staat , en volgens Gods Woord  nadert daarna de tijd  dat Christus terug zal komen voor Israel , op de berg Sions in Jerusalem ,  als Koning der koningen om te regeren over de ganse aarde . Dan zullen de Israelieten Hem herkennen ( aan de wonden )  groot berouw hebben en Hem in liefde aanvaarden . 
Niet ' ik ' zeg dat maar Gods Woord dat eeuwig stand houdt , en dat wil ik graag doorgeven op een plaats waar het over Godsdienst gaat  en waar ik graag wil horen waarom die God van Israel en Zijn volk ,  zo weinig begrepen wordt ondanks al Zijn liefdevolle bewijzen . Wat kon Hij nog meer doen om ons uit ons zondig leven te bevrijden  ! 
Hier staat een fout van jewelste - Christus was maar half Jood - Zijn moeder was inderdaa,d Jodin, maar de vader was een Romein (honderdman ) - maar volgens de Joodse leer ben je enkel Jood indien je moeder Joods is, dus volgens de Joodse leer was hij Jood - Nu had hij een Romein geweest - Christus was een bastaard en daardoor werd hij opstandeling- Christus heeft zijn leer gaan halen bij een zekere Johannes De Doper, welke zowel tegen de Joden als de Romeinen was.

Valium
Lid geworden op: 21 nov 2007, 04:15

20 nov 2018, 06:11

Fazal schreef:EB heeft zelf de titel "Waarom Israël" uitgekozen, maar nu is ze alweer bezig over God's woord èn ... wat dacht je, de bijbel! 
Het wordt echt wel strontvervelend met steeds weer die eeuwige epistels uit de bijbel.  :?
God zei dit en God zei dat, maar iets doen ...? Dat was er niet bij!

Heeft die God eigenlijk wel ooit 'iets' goed gedaan??? Want NIETS, maar dan ook hoegenaamd NIETS wijst daarop!
Integendeel zelfs! Het scheppen van de mens is daarbij dan nog zijn allergrootste domheid geweest!
Enfin, volgens de gelovigen toch!
Alleszins NIET volgens mij, gezien iets dat niet bestaat ook geen domheden kan begaan!
Ik geef je 200 % gelijk - Wie of wat is GOD eigenlijk ?
vOOR MIJ IS god HET WONDER VAN HET HEELAL, waarvan we anno 2018 bijna niets over weten.
Laat staan dat ze 2000 jaar geleden hierover iets wisten.

Alles draait om macht en geld en alle middelen als bijbels en korans dragen hierbij toe
Over welke bijbel hebben jullie het ? Het oude of het nieuwe testament.
Het oude testament wordt aanzien als een geschiedkundig boek - Het nieuwe is een uitvinding van de kerk ( om macht over de bevolking te krijgen ) ( en over hun geld )
Waarom was vroeger het oude testament door de kerk verboden ? --> Omdat deze het nieuwe volledig tegen sprak en zo zou de kerk véél macht en geld verliezen

Valium
Lid geworden op: 21 nov 2007, 04:15

20 nov 2018, 06:24

Volgens velen hier, heeft God de mens geschapen.

Hebben jullie hem dan ook bedankt voor de massa pedofielen welke er hier op aarde rondlopen ?
EN ZE ZIJN NIET ZO MOEILIJK TE VINDEN HOOR?
Ga maar eens naar een Kerk of het Vaticaan.

Stop toch eens met die godsdienstige prietpraat en hou het bij geschiedkundige punten.

Dus, Israel is een uitvinding van de Amerikaan ( De huidige staat Israel )

talisman
Lid geworden op: 28 sep 2012, 09:05

20 nov 2018, 18:03

Valium schreef: Hier staat een fout van jewelste - Christus was maar half Jood - Zijn moeder was inderdaa,d Jodin, maar de vader was een Romein (honderdman ) - maar volgens de Joodse leer ben je enkel Jood indien je moeder Joods is, dus volgens de Joodse leer was hij Jood - Nu had hij een Romein geweest - Christus was een bastaard en daardoor werd hij opstandeling- Christus heeft zijn leer gaan halen bij een zekere Johannes De Doper, welke zowel tegen de Joden als de Romeinen was.
Van een foute aanname gesproken !  :lol: Grappig dat net jij gewag maakt van een fout van jewelste.
Laatst gewijzigd door talisman op 20 nov 2018, 18:06, 1 keer totaal gewijzigd.

talisman
Lid geworden op: 28 sep 2012, 09:05

20 nov 2018, 18:05

Valium schreef: Stop toch eens met die godsdienstige prietpraat en hou het bij geschiedkundige punten.
Begin al eens bij jezelf. :roll:

ebenhaezer
Lid geworden op: 16 jul 2008, 14:14
Locatie: Vlaanderen .

20 nov 2018, 18:19

Wil. schreef:Wie moet ik nu het meest vertrouwenswaardig achten: Luther, de Vulgatus of iemand die via google hoopt dat zijn goedpraterij zal opgepikt worden?

Er staat wat er staat. Als je misschien een metaforische uitleg zou kunnen geven, dan wil ik nog een eindje met je meedenken, maar tot nader order laat God 42 kinderen verscheuren door een paar berinnen voor de godslasterlijke overtreding van iemand 'kaalkop' te hebben nageroepen …


Ha Wil , niemand is vertrouwenswaardig , omdat niemand feilloos is ,  dat is ALLEEN onze Schepper God  ! Ieder Schrijver of Vertaler  doet zijn best , maar het is nooit volmaakt , omdat we God niet voldoende  kennen . 
Ja , er staat wat er staat ,  maar zoals ik al zei , Hebreeuwse woorden hebben nu eenmaal verschillende betekenissen , en daarom zijn we nooit heel zeker van de juistheid er van . Misschien wat  meer ons verstand en gevoel laten meewerken zou misschien helpen ! Maar het is ook duidelijk dat men die dingen bekijkt vanuit de eigen ingesteldheid , en dat is voor of tegen Schepper God ! 
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .

ebenhaezer
Lid geworden op: 16 jul 2008, 14:14
Locatie: Vlaanderen .

20 nov 2018, 18:29

Valium schreef:
ebenhaezer schreef:Israel heeft Jezus als Verlosser niet geloofd , ze waren verblind , behalve een kleine massa ;  daarom heeft God Zich tot de heidenen gericht , de niet Joden . Dat was vanaf Cornelius , waar de eerste heiden christenen ook de H.Geest ontvingen  via Petrus . 
Christenen hebben dus hun geloof in Christus te danken aan de Joden , Jezus Zelf was Jood ,  daarom hebben  ware christenen de Joden lief . 
Gods belofte aan Abraham - Isaak en Jacob ( deze werd later Israel genoemd ) , betreffende het beloofde Land , is een eeuwige belofte en houdt stand dus , want God is trouw . Zo kwam de Zegen Gods ook over deze heidenwereld .We zijn nu zoal twee eeuwen verder  , en we merken aan alles dat het met deze aarde niet goed meer gaat ,  en de vrede verre weg is , al verlangt men dat hartstochtelijk . 
Christenen weten dat de Opname van ware gelovigen aan de deur staat , en volgens Gods Woord  nadert daarna de tijd  dat Christus terug zal komen voor Israel , op de berg Sions in Jerusalem ,  als Koning der koningen om te regeren over de ganse aarde . Dan zullen de Israelieten Hem herkennen ( aan de wonden )  groot berouw hebben en Hem in liefde aanvaarden . 
Niet ' ik ' zeg dat maar Gods Woord dat eeuwig stand houdt , en dat wil ik graag doorgeven op een plaats waar het over Godsdienst gaat  en waar ik graag wil horen waarom die God van Israel en Zijn volk ,  zo weinig begrepen wordt ondanks al Zijn liefdevolle bewijzen . Wat kon Hij nog meer doen om ons uit ons zondig leven te bevrijden  ! 
Hier staat een fout van jewelste - Christus was maar half Jood - Zijn moeder was inderdaa,d Jodin, maar de vader was een Romein (honderdman ) - maar volgens de Joodse leer ben je enkel Jood indien je moeder Joods is, dus volgens de Joodse leer was hij Jood - Nu had hij een Romein geweest - Christus was een bastaard en daardoor werd hij opstandeling- Christus heeft zijn leer gaan halen bij een zekere Johannes De Doper, welke zowel tegen de Joden als de Romeinen was.


Jammer Valium , jij kent de Bijbel niet !  De Heer Jezus had geen aardse vader ,  wel de  hemelse Vader ! Maria was bevrucht door de Heilige Geest ( zie Gods Woord ) , zodat Hij zonder zonde was , Hij had alleen het vlees en gebeente van een mens ,  geen bloed want daarin is de ziel  , de zondige ziel van de mensheid . 
De Heer Jezus had zijn leer van Gods Geest , en Joh. de Doper was een Profeet , door God gezonden als voorbereider van het werk door de Christus Jezus , onze Verlosser ! 
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .

ebenhaezer
Lid geworden op: 16 jul 2008, 14:14
Locatie: Vlaanderen .

20 nov 2018, 18:44

Valium schreef:Volgens velen hier, heeft God de mens geschapen.

Hebben jullie hem dan ook bedankt voor de massa pedofielen welke er hier op aarde rondlopen ?
EN ZE ZIJN NIET ZO MOEILIJK TE VINDEN HOOR?
Ga maar eens naar een Kerk of het Vaticaan.

Stop toch eens met die godsdienstige prietpraat en hou het bij geschiedkundige punten.

Dus, Israel is een uitvinding van de Amerikaan ( De huidige staat Israel )


Wie denk jij dan wel die de mens geschapen heeft ? 
Pedofielen , net als gehandicapten , zijn er gekomen door de zondigheid van de mensheid ! 
Ja , ik heb de Here God BEDANKT voor al het mooie en goede dat Hij geschapen heeft ,  en ik heb Hem ook onze schuld beleden , waardoor zoveel fout gelopen is hier op Zijn aarde !  en dat zou iedereen moeten doen  , want ALLEN  hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods ! 

De vraag is hier , WIE  hier ' prietpraat '  verteld !  Controleer eens jezelf , en begin alvast eens dat Nieuwe Testament te lezen !  Dat is een gouden raad hoor ! 
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .
Fazal

20 nov 2018, 19:37

ebenhaezer schreef: 
Wie denk jij dan wel die de mens geschapen heeft ? 
NIEMAND!!!
ebenhaezer schreef: De vraag is hier , WIE  hier ' prietpraat '  verteld !
Jij weer natuurlijk! 

talisman
Lid geworden op: 28 sep 2012, 09:05

21 nov 2018, 11:40

ebenhaezer schreef: Jammer Valium , jij kent de Bijbel niet !  De Heer Jezus had geen aardse vader ,  wel de  hemelse Vader ! Maria was bevrucht door de Heilige Geest ( zie Gods Woord ) , zodat Hij zonder zonde was , Hij had alleen het vlees en gebeente van een mens ,  geen bloed want daarin is de ziel  , de zondige ziel van de mensheid . 
De Heer Jezus had zijn leer van Gods Geest , en Joh. de Doper was een Profeet , door God gezonden als voorbereider van het werk door de Christus Jezus , onze Verlosser ! 
:lol:  Waw, dat kan al tellen !! Jij bent het die de Bijbel niet kent of begrijpt. Geen bloed ??? Lees de kruisiging nog eens rustig door. :lol: :lol: :lol:
En dit:
Desgelijks nam Hij ook dendrinkbeker, na het eten des Avondmaals, en zeide: Deze drinkbeker is het nieuweTestament in mijn bloed; doet dat, zo dikwijls als gij dien zult drinken, tot mijn gedachtenis....

ebenhaezer
Lid geworden op: 16 jul 2008, 14:14
Locatie: Vlaanderen .

21 nov 2018, 14:24

talisman schreef:
ebenhaezer schreef: Jammer Valium , jij kent de Bijbel niet !  De Heer Jezus had geen aardse vader ,  wel de  hemelse Vader ! Maria was bevrucht door de Heilige Geest ( zie Gods Woord ) , zodat Hij zonder zonde was , Hij had alleen het vlees en gebeente van een mens ,  geen bloed want daarin is de ziel  , de zondige ziel van de mensheid . 
De Heer Jezus had zijn leer van Gods Geest , en Joh. de Doper was een Profeet , door God gezonden als voorbereider van het werk door de Christus Jezus , onze Verlosser ! 
:lol:  Waw, dat kan al tellen !! Jij bent het die de Bijbel niet kent of begrijpt. Geen bloed ??? Lees de kruisiging nog eens rustig door. :lol: :lol: :lol:
En dit:
Desgelijks nam Hij ook dendrinkbeker, na het eten des Avondmaals, en zeide: Deze drinkbeker is het nieuweTestament in mijn bloed; doet dat, zo dikwijls als gij dien zult drinken, tot mijn gedachtenis....


Belachelijk Talisman ! Het ging natuurlijk over het bloed van Maria , ik zei toch niet dat de Heer Jezus GEEN bloed had , alleen was dat geen bloed van de mens  ! Zijn  bloed was daarom heilig  !!!  Dàt bloed was in staat om de zondige mensheid vrij te kopen , de straf die wij verdiend hadden heeft Hij betaald met Zijn Bloed ! Zo simpel is dat !  Dààrom kwam Hij naar deze aarde  en heeft Zijn doel volbracht ! 
Durf dan God vertrouwen , neem Hem op zijn Woord .

talisman
Lid geworden op: 28 sep 2012, 09:05

21 nov 2018, 15:13

ebenhaezer schreef:
talisman schreef:
ebenhaezer schreef: Jammer Valium , jij kent de Bijbel niet !  De Heer Jezus had geen aardse vader ,  wel de  hemelse Vader ! Maria was bevrucht door de Heilige Geest ( zie Gods Woord ) , zodat Hij zonder zonde was , Hij had alleen het vlees en gebeente van een mens ,  geen bloed want daarin is de ziel  , de zondige ziel van de mensheid . 
De Heer Jezus had zijn leer van Gods Geest , en Joh. de Doper was een Profeet , door God gezonden als voorbereider van het werk door de Christus Jezus , onze Verlosser ! 
:lol:  Waw, dat kan al tellen !! Jij bent het die de Bijbel niet kent of begrijpt. Geen bloed ??? Lees de kruisiging nog eens rustig door. :lol: :lol: :lol:
En dit:
Desgelijks nam Hij ook dendrinkbeker, na het eten des Avondmaals, en zeide: Deze drinkbeker is het nieuweTestament in mijn bloed; doet dat, zo dikwijls als gij dien zult drinken, tot mijn gedachtenis....


Belachelijk Talisman ! Het ging natuurlijk over het bloed van Maria , ik zei toch niet dat de Heer Jezus GEEN bloed had , alleen was dat geen bloed van de mens  ! Zijn  bloed was daarom heilig  !!!  Dàt bloed was in staat om de zondige mensheid vrij te kopen , de straf die wij verdiend hadden heeft Hij betaald met Zijn Bloed ! Zo simpel is dat !  Dààrom kwam Hij naar deze aarde  en heeft Zijn doel volbracht ! 
:lol: Raadpleeg zo spoedig mogelijk je huisarts.