Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
willem1955


Geregistreerd op: 23-4-2014
Woonplaats: Deerlijk

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 26 Apr 2014, 17:58 
Luc,
Inderdaad, heel goed idee..
Ik had al geprobeerd via een automatische reply.. maar dat is ook al niet evident.
Dank je wel !!!
Willem.
Bedankt voor jullie hulp
derick1


Geregistreerd op: 13-1-2015
Woonplaats: Oostende

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Di 13 Jan 2015, 20:29  Onderwerp: verplichte velden in formulier
beste,

ik ben hier voor het eerst en moet het nog wat gewoon worden, ik ben bezig (als beginner) een website te maken voor een neef (jong kunstenaar) en in het informatie aanvraag formulier zou ik de velden "naam" en "e-mail" willen verplicht maken om te kunnen versturen, maar dat lukt me niet, ik heb reeds alles geprobeerd dat ik hier boven van informatie vond.
de site staat op users.skynet.be en werkt anders perfect.
zou wel een modelletje van de formuliercode willen bijvoegen, maar weet ook niet hoe dat zoiets hier werkt.
een beetje hulp ware welkom.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 13 Jan 2015, 20:47 
Beste derick1,

Om een veld/velden verplicht te maken in een skynet formulier wordt op de website niet uitgelegd. Wil je dit doen, dan moet je dat doen met een javascript. Maar daar je nog in een beginfase voor het maken van een website zit, zal je niet weten hoe daaraan te beginnen.
Stuur de html code naar mij op en ik kijk na op welke manier je dat kan oplossen (plaats de code hier óf stuur het op via een privé bericht.

mvg,
Coderunner

P.S. Plaats de html code tussen [*code] en [*/code] (* weglaten a.u.b.)
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
derick1


Geregistreerd op: 13-1-2015
Woonplaats: Oostende

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Di 13 Jan 2015, 21:49 
beste coderunner,

ik heb ondertussen wat gegoogled en wat van javascript gevonden bij skynet voor m'n formulier, en dat werkt reeds om te beletten dat er kan verzonden worden als de verplichte velden niet zijn ingevuld. maar ik zou graag zien dat mijn fout melding-pagina getoond wordt waarin er gevraagd word om de velden in te vullen. is dat mogelijk met een site in een users frame van skynet?

alvast dank voor uw reactie en tip

erik
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 13 Jan 2015, 23:50 
Beste derick1,

Stuur mij je e-mail adres op in een privé bericht dan kan ik je de bestanden opsturen.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 14 Jan 2015, 21:42 
Aan alle lezers,

Het probleem is opgelost. Er werd een javascript + de benodigde html code doorgestuurd naar derick1.


Bedankt om dit te lezen,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
derick1


Geregistreerd op: 13-1-2015
Woonplaats: Oostende

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 14 Jan 2015, 21:46 
beste coderunner,

door het aanpassen van m'n formulier-pagina met uw script bestanden werkt het formulier nu perfect naar mijn goesting, meeste dank voor uw medewerking.

grt derick
JDB


Geregistreerd op: 7-11-2016
Woonplaats: Hamme

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 14:29  Onderwerp: Telenet invulformulier + checkbox
Beste mede-forumleden,

Mijn eerste berichtje, nadat ik al een tijdje meelees.
Ik ben aan mijn website van Telenet aan het sleutelen. Ik wil er een contactformulier op zetten. Met het voorbeeldje op de site van Telenet en de goede uitleg hier is het me al goed gelukt.


Maar,... ik zou er graag een groep checkboxen opzetten. Tot nu toe heb ik voor formulier.html:
Code:

<label><input type="checkbox" name="Fruit[]" value="appel">Appel<br></label>
<label><input type="checkbox" name="Fruit[]" value="peer">Peer<br></label>
<label><input type="checkbox" name="Fruit[]" value="banaan">Banaan<br></label>


Voor het bestandje sjabloon.txt, heb ik:
Code:

Gekozen fruit:$in{Fruit[]}


Voor het bestandje verzonden.html heb ik:
Code:

Beste,<p>Volgende gegevens werden verzonden:</p>
<ul>
   <li><b>Gekozen fruit:</b> $in{Fruit[]}</li>
</ul>


Als ik een soort fruit kies, is zowel de mail de verstuurd wordt en de pagina die de bezoeker te zien krijgt correct. Als er daarentegen 2 soorten fruit gekozen worden, dan bevat de mail die verstuurd wordt enkel de eerste keuze. Het scherm dat de bezoeker te zien krijgt is wel correct.

Wat doe ik verkeerd? Kan iemand mij helpen? Dank u wel!
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 16:20 
Beste JDB,

Is het de bedoeling dat men meerdere checkboxes kan aanduiden of juist niet??

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
JDB


Geregistreerd op: 7-11-2016
Woonplaats: Hamme

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 16:21 
Ja, het is de bedoeling dat er meerdere keuzes kunnen gemaakt worden.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 16:47 
Beste JDB,

Ik vrees dat dit niet zal gaan met het Telenetscript zonder een niet ingevuld veld te tonen in de email.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
JDB


Geregistreerd op: 7-11-2016
Woonplaats: Hamme

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 17:14 
Als ik de code aanpas naar dit:
Code:

<label><input type="checkbox" name="appel" value="appel">Appel<br></label>
<label><input type="checkbox" name="peer" value="peer">Peer<br></label>
<label><input type="checkbox" name="banaan" value="banaan">Banaan<br></label>


Dan krijg ik goede resultaten als zowel appel, peer als banaan is aangevinkt. Echter, als enkel appel en banaan is aangevinkt, krijg ik zowel in de mail, als op verzonden.html &in{peer}. Voor de mail vind ik dat niet zo erg (alleen ik krijg die te zien), maar op verzonden.html komt dat maar slecht over vind ik.

Als ik aan de html-code toevoeg:
Code:

<input type="hidden" name="peer" value="">

dan ziet de verzonden.html er goed uit (zowel in het 1e als in het 2e scenario). Maar, in het 1e scenario, krijg ik in de mail niet te zien dat peer is aangevinkt. Met andere woorden, de mail van scenario 1 en Scenario 2 ziet er het zelfde uit.

Is er echt geen work-around voor mijn probleem?
JDB


Geregistreerd op: 7-11-2016
Woonplaats: Hamme

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 17:38 
Ik heb een workaround gevonden. In formulier.html heb ik volgende toegevoegd voor de eigenlijke checkbox:

Code:

<input type="checkbox" class="hidden" name="peer" value="" checked>


In de css-file heb ik dan het volgende gedefinieerd
Code:

.hidden {
   display:none;
}


Dus, eigenlijk wordt de checkbox geďnitiliseerd op een lege waarde, zo ben ik van die vervelende &in{peer} vanaf.

Oef..
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 18:42 
Beste JDB,

Is je probleem nu opgelost?

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
JDB


Geregistreerd op: 7-11-2016
Woonplaats: Hamme

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 18:47 
Ja, mijn vraag is beantwoord. Ik heb daarjuist nog gepost hoe ik het opgelost heb, zodat ik misschien anderen met dezelfde vraag kan helpen.

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.