Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 18 Aug 2011, 16:59 
Beste Klosje,

De online-cursus van Pascal Vyncke werd opgesteld met een vroegere versie van Internet Explorer.

Weet dat wanneer je Internet Explorer 8 of 9 gebruikt de broncode niet meer automatisch opent in kladblok zoals aangegeven in de cursus. De manier waarop Internet Explorer 8 of 9 de broncode toont, kan je deze niet meer bewerken zoals dat wel ging in de vorige versies van IE.
Microsoft heeft gekozen voor het tonen van de broncode zoals Mozilla Firefox dat al jaren doet.

Hoe ga je dan tewerk?

1ste manier (Internet Explorer 8-9 en Firefox)

1.1- Open het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
1.2- Vervolgens druk je op de rechtermuisknop en selecteer "Bron weergave"
1.3- Er verschijnt een venster met de broncode in kleur
1.4- Selecteer de html code door toetsencombinatie ctrl a (="alles selecteren")
1.5- Kopieer de html code door toetsendombinatie ctrl c (="kopiëren")
1.6- Open het programma kladblok (Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires >> Kladblok)
1.7- Plak de html code in een lege pagina van kladblok door toetsencombinatie ctrl v (="plakken")

Ga nu verder met de cursus



2de manier (Alleen voor Internet Explorer 8-9)

2.1- Open het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
2.2- Druk vervolgens op de F12 toets
2.3- Een nieuw venster wordt geopend >> Ontwikkelhulpprogramma's (zie schermafdruk)
 

 


2.4- Ga in dat nieuwe venster in het menu bovenaan naar >> Bestand > Weergavebron voor Internet Explorer aanpassen
2.5- Selecteer kladblok in die lijst. (zie schermafdruk)
2.6- Sluit dit venster zodat je terug Internet Explorer te zien krijgt
2.7- Sluit Internet Explorer 8/9 af
2.8- Open nu terug het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
2.9- Vervolgens druk je op de rechtermuisknop en selecteer "Bron weergave"
2.10- De broncode wordt nu terug in het kladblok geopend.

Ga nu verder met de cursus ...

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Klosje


Geregistreerd op: 27-5-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Aug 2011, 8:52  Onderwerp: dank u Coderunner
ik ga het zo proberen ,je hoort wel of het gelukt is
groetjes
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Aug 2011, 16:21 
Okay Klosje ... Ik hoop dat het je nu lukt de cursus verder af te werken.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Klosje


Geregistreerd op: 27-5-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Aug 2011, 18:07  Onderwerp: ik zit weer strop
goede avond ,ik zit strop bij 11.4 ik krijg dat logo er niet in

<li>Enkele links</li><p>Link naar Mijn Blogjes,
<a href="http://blog.seniorennet.be/VMMJ/">klik hier</a>.</p>
<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a

href="http://www.seniorennet.be" target="_blank">klik hier</a>.</p>
</table>
<table align="right">
<tr>
<td><a href="http://www.seniorennet.be" target="_blank"><img src="logo.gif"

width="97" height="59" border="0"></a></td>
</tr>
</table>
<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a

href="http://www.seniorennet.be" target="_blank">klik hier</a>.</p>
</body>
</html>
Klosje


Geregistreerd op: 27-5-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Aug 2011, 18:07  Onderwerp: ik zit weer strop
goede avond ,ik zit strop bij 11.4 ik krijg dat logo er niet in

<li>Enkele links</li><p>Link naar Mijn Blogjes,
<a href="http://blog.seniorennet.be/VMMJ/">klik hier</a>.</p>
<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a

href="http://www.seniorennet.be" target="_blank">klik hier</a>.</p>
</table>
<table align="right">
<tr>
<td><a href="http://www.seniorennet.be" target="_blank"><img src="logo.gif"

width="97" height="59" border="0"></a></td>
</tr>
</table>
<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a

href="http://www.seniorennet.be" target="_blank">klik hier</a>.</p>
</body>
</html>
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Aug 2011, 19:43 
Beste Klosje,

Volgens mij ben je iets vergeten te doen of je heb iets fout gedaan nl ...
- ofwel het logo.gif bestand niet gedownload
- ofwel het logo.gif bestand in een verkeerde map opgeslagen

Zoals aangegeven in de cursus 11.1 moet je de afbeelding (logo.gif) eerst opslaan.
Beide bestanden (index.html én logo.gif) moeten in dezelfde map op je harde schijf worden opgeslagen!


Welk logo en hoe bewaar je deze afbeelding (logo.gif) staat in de cursus en wel hier (zie schermafdruk)
 

 

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Klosje


Geregistreerd op: 27-5-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 22 Aug 2011, 11:11  Onderwerp: amaai
ik heb nog steeds problemen met een log invoegen ??kun je dit eens nazien bedankt
<li>Kantklossen</li>
</ol>
</li>
<li>Enkele links</li><p>Link naar Mijn Blogjes,
<a href="http://blog.seniorennet.be/VMMJ/">klik hier</a>.</p>
<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a href="http://blog.seniorennet.be/VMMJ/" target="_blank">"><img src="http://i52.tinypic.com/2j0fnnd.gif" width="97" height="59" border="0"></a></td>
</tr>
</table>
<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a href="http://www.seniorennet.be" target="_blank">klik hier</a>.</p>
</body>
</html>
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 22 Aug 2011, 12:25 
Beste Klosje,

Code:
<li>Enkele links</li>

<p>Link naar Mijn Blogjes, <a href="http://blog.seniorennet.be/VMMJ/">klik hier</a>.</p>

<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a href="http://blog.seniorennet.be/VMMJ/" target="_blank">
<img src="http://i52.tinypic.com/2j0fnnd.gif" width="100" height="116" border="0"></a></p>


<p>Surf naar Seniorennet, de startpagina voor de actieve 50-plusser, <a href="http://www.seniorennet.be" target="_blank">klik hier</a>.</p>

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
mesindatje


Geregistreerd op: 23-11-2011


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 23 Nov 2011, 21:05  Onderwerp: website maken
je kunt een site maken maar ze op het net krijgen dat is wat anders, en zeker met windows 7 kan iemand dat uitleggen hoe dat komt, ik heb een voorbeeld gecopieerd maar dat wil niet openen, hij vind het bewuste doc niet
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 23 Nov 2011, 21:45  Onderwerp: Re: website maken
mesindatje schreef:
je kunt een site maken maar ze op het net krijgen dat is wat anders, en zeker met windows 7 kan iemand dat uitleggen hoe dat komt, ik heb een voorbeeld gecopieerd maar dat wil niet openen, hij vind het bewuste doc niet

Beste mesindatje,

Of het nu Windows XP of Windows Vista of Windows 7 of ... het is altijd dezelfde werkwijze ...

1- Maak je website in bv. html;
2- Meld je aan bij een al dan niet betalend webhostingbedrijf (of gebruik je webruimte dat je Internet provider je "gratis"(?) aanbiedt);
3- Installeer en start een ftp client programma zoals bv. FileZilla (*)
4- Vul je gegevens verkregen van je webhostingbedrijf of Internet Provider in;
5- Maak een verbinding met de webhostserver;
6- Laad de webpagina's op naar de webserver.

Meer of minder is dat niet.

mvg,
Coderunner


(*) Hoe en waar downloaden, hoe installeren en de werkwijze van FileZilla, vind je hier
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Petrus50


Geregistreerd op: 23-7-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 23 Jul 2013, 15:46  Onderwerp: Cursus website maken
Bedankt voor de mooie cursus.
Ben er driftig aan begonnen. Heb wel pas windows 8! Kon het volgen tot:
a) Icoon zichtbaar
b) Opstarten via browser.
c) Bron weergeven.
Maar nu Onderverdeling van je document.

Als ik via het icoon opstart krijg ik een lege pagina.
Dan bron weergeven. Nu krijg ik een pagina met een kop tekst:
file:///C:User/Peter/Documents/index.html - Originele bron.
Er staan knoppen voor: Bestand - Bewerken en Opmaak.
Plus er knippert een cursor.
Maar kan via mijn toetsenbord geen bewerkingen uitvoeren (intypen)
Wie kan mij helpen waar ik de begin- en eindtag moet gaan invoeren
voor head en body? Of moet dit op een apart word document?
Dus voor alle duidelijkheid. Waar moet ik ingeven:
<html>
<head>
<title>mijn persoonlijke website>/title>
</head>
</body>
</html)
Hopelijk krijg ik van iemand uitleg - zeker bedankt!
Groeten,
Peter.
coderunner


Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 23 Jul 2013, 16:09 
Beste Petrus50,

De online-cursus van Pascal Vyncke werd opgesteld met een vroegere versie van Internet Explorer.

Weet dat wanneer je Internet Explorer 8 of 9 of 10 gebruikt de broncode niet meer automatisch opent in kladblok zoals aangegeven in de cursus. De manier waarop Internet Explorer 8/9/10 de broncode toont, kan je deze niet meer bewerken zoals dat wel ging in de vorige versies van IE.
Microsoft heeft gekozen voor het tonen van de broncode zoals Mozilla Firefox dat al jaren doet.

Hoe ga je dan tewerk?

1ste manier (Alle browsers)

1.1- Open het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
1.2- Vervolgens druk je op de rechtermuisknop en selecteer "Bron weergave"
1.3- Er verschijnt een venster met de broncode in kleur
1.4- Selecteer de html code door toetsencombinatie ctrl + a (="alles selecteren")
1.5- Kopieer de html code door toetsendombinatie ctrl + c (="kopiëren")
1.6- Open het programma kladblok (Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires >> Kladblok)
1.7- Plak de html code in een lege pagina van kladblok door toetsencombinatie ctrl +v (="plakken")

Ga nu verder met de cursus



2de manier (Alleen voor Internet Explorer 8-9-10)

2.1- Open het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
2.2- Druk vervolgens op de F12 toets
2.3- Een nieuw venster wordt geopend >> Ontwikkelhulpprogramma's (zie schermafdruk)

 

 


2.4- Ga in dat nieuwe venster in het menu bovenaan naar >> Bestand > Weergavebron voor Internet Explorer aanpassen
2.5- Selecteer kladblok in die lijst. (zie schermafdruk)
2.6- Sluit dit venster zodat je terug Internet Explorer te zien krijgt
2.7- Sluit Internet Explorer 8/9/10 af
2.8- Open nu terug het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
2.9- Vervolgens druk je op de rechtermuisknop en selecteer "Bron weergave"
2.10- De broncode wordt nu terug in het kladblok geopend.

Ga nu verder met de cursus

Voor het bekijken van de broncode in een zelfgekozen tekst editor (voor Internet Explorer, Firefox, Opera): lees de handleiding "How To Change Default Webpage Source Editor Of Browsers" (engelstalig).

Succes.

mvg,
Coderunner
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Petrus50


Geregistreerd op: 23-7-2013


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 23 Jul 2013, 18:07 
coderunner schreef:
Beste Petrus50,

De online-cursus van Pascal Vyncke werd opgesteld met een vroegere versie van Internet Explorer.

Weet dat wanneer je Internet Explorer 8 of 9 of 10 gebruikt de broncode niet meer automatisch opent in kladblok zoals aangegeven in de cursus. De manier waarop Internet Explorer 8/9/10 de broncode toont, kan je deze niet meer bewerken zoals dat wel ging in de vorige versies van IE.
Microsoft heeft gekozen voor het tonen van de broncode zoals Mozilla Firefox dat al jaren doet.

Hoe ga je dan tewerk?

1ste manier (Alle browsers)

1.1- Open het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
1.2- Vervolgens druk je op de rechtermuisknop en selecteer "Bron weergave"
1.3- Er verschijnt een venster met de broncode in kleur
1.4- Selecteer de html code door toetsencombinatie ctrl + a (="alles selecteren")
1.5- Kopieer de html code door toetsendombinatie ctrl + c (="kopiëren")
1.6- Open het programma kladblok (Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires >> Kladblok)
1.7- Plak de html code in een lege pagina van kladblok door toetsencombinatie ctrl +v (="plakken")

Ga nu verder met de cursus



2de manier (Alleen voor Internet Explorer 8-9-10)

2.1- Open het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
2.2- Druk vervolgens op de F12 toets
2.3- Een nieuw venster wordt geopend >> Ontwikkelhulpprogramma's (zie schermafdruk)

 

 


2.4- Ga in dat nieuwe venster in het menu bovenaan naar >> Bestand > Weergavebron voor Internet Explorer aanpassen
2.5- Selecteer kladblok in die lijst. (zie schermafdruk)
2.6- Sluit dit venster zodat je terug Internet Explorer te zien krijgt
2.7- Sluit Internet Explorer 8/9/10 af
2.8- Open nu terug het index.html bestand in Internet Explorer (dubbelklik op het icoontje index.html)
2.9- Vervolgens druk je op de rechtermuisknop en selecteer "Bron weergave"
2.10- De broncode wordt nu terug in het kladblok geopend.

Ga nu verder met de cursus

Voor het bekijken van de broncode in een zelfgekozen tekst editor (voor Internet Explorer, Firefox, Opera): lees de handleiding "How To Change Default Webpage Source Editor Of Browsers" (engelstalig).

Succes.

mvg,
Coderunner



Beste heer, mevrouw,

Ontzettend bedankt voor de zeer snelle reactie!
Ga mijn best doen om het voor elkaar te krijgen.

MvG. Peter
cat


Geregistreerd op: 8-11-2005


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 24 Okt 2014, 10:43  Onderwerp: eigen website maken
Is er ook nog een eigen website maken anno 2014 met windows 7
ddtt


Geregistreerd op: 11-9-2005
Woonplaats: weerde

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 04 Jun 2016, 12:56  Onderwerp: cursus website maken
hello

ik probeer om een website te maken met deze cursus
ik ben reeds zo ver
<html>
<head>
<title>MIJN WEBSITE</titel>
</head>
<body>
<h1>JELLE FILMS</h1>
<h2>Startpagina</h2>
<h3>Welkom</h3>
</body>
</html>
waneer ik dubbel klik op index gaat mijn brouwser open
maar ik heb een lege pagina
ik werk met windows 10
en met google crome
wat zou het probleem kunnen zijn
mvg
ddtt

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.