SenNetRedactie

Wist je dat élke minuut een kind blind wordt?

Wereldwijd zijn 1,4 miljoen kinderen blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen. Licht voor de Wereld strijdt al meer dan twintig jaar tegen dit verschrikkelijk onrecht. Met jouw steun kunnen we ogen openen. Ontdek hoe jij kan helpen.

 • Flashback naar de jaren ’50: ‘meneer doktoor’ deed zijn best

  De medische vooruitgang is niet te stoppen. Dankzij nieuwe technieken, onderzoeken en medicijnen kunnen we allerhande aandoeningen en ziektes steeds beter behandelen en voorkomen. In de jaren ’50 stond de geneeskunde nog lang niet zo ver. Was je ernstig ziek? Dan mocht je van geluk spreken als de dokter wist hoe hij je moest behandelen. Hij deed wat hij kon. Ontdek 5 weetjes over gezondheid in de jaren ’50!

 • Levensgenieters en wijnliefhebbers opgelet: gratis prestigieus wijnevent!

  Vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni kan je op het Antwerpse Steenplein terecht voor de tweede editie van het prestigieuze Antwerp Wine Festival. Het grootste wijnfestival van België wordt gratis en blijft groeien met 12 wijnlanden, 18 foodtrucks, muziekbands en een massa randanimatie. Drie dagen kan je er zinnenprikkelende wijnen proeven uit de hele wereld en ondertussen genieten van een unieke ervaring!

6 goede redenen om nú een museumpas te kopen

Minder dan de helft van de Belgen bezoekt jaarlijks een museum, zo blijkt uit een recente iVOX-bevraging. Opmerkelijk, want er zijn talloze redenen te bedenken voor een uitstapje naar een van de prachtige musea die ons land rijk is. Wij zetten de 6 beste argumenten op een rijtje. Jij hoeft alleen nog zo’n handige museumpas aan te schaffen waarmee je 147 musea 1 jaar lang onbeperkt kunt bezoeken.

 • Openhartige Lindsay: ‘Lisa-Marie kwam er dankzij ivf en na 2 miskramen’

  Zangeres Lindsay stelde vorige week haar boek voor: ‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf’. Een boek waarin ze bijzonder openhartig vertelt over haar jarenlange lijdensweg om zwanger te worden. Na twee miskramen en meerdere mislukte ivf-pogingen kwam dan eindelijk toch haar dochtertje Lisa-Marie. Lindsay hoopt met haar persoonlijke verhaal mensen in dezelfde situatie kracht te geven.

 • ‘Ik ben niet alleen. Toch slaat de eenzaamheid soms ongenadig toe’

  Eenzaamheid, het is iets van alle tijden en het kent heel wat vormen en varianten. In het dossier ‘Niet alleen, wel eenzaam’ vragen we Luc Goossens om verduidelijking. Hij is professor in de psychologie aan de KU Leuven en het bestuderen van eenzaamheid is zijn specialiteit. Hij heeft het met ons over maatschappelijke trends, taboes en manieren om eenzaamheid te doorbreken. Getuigenissen van onze lezers vormen de leidraad van het gesprek.

Ontdek nu tijdelijk 200 topwerken uit de collectie van 20 jaar S.M.A.K.

‘De Collectie (I): Highlights for a Future’ presenteert iconische werken van Francis Bacon in S.M.A.K. en Panamarenko in MSK Gent, in combinatie met minder bekende parels. Een gids neemt je mee via een van de vijf routes en je wordt geprikkeld en uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar eigen verhaallijnen tussen alles wat te zien is. Kom langs, want nadien verdwijnen de werken terug in het depot.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.