Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid je kabeljauw op zijn Vlaams?

Eén filet van kabeljauw of een moot kabeljauw ongeveer 150 tot 200 gram per persoon.

Het volgende aanpassen aan de hoeveelheid vis:

1 in schijfjes gesneden ui

Een handvol wit broodkruim of fijn paneermeel

Een handvol fijngehakte peterselie

Een glas witte wijn of wit bier

Peper en zout

1 citroen

Schil een citroen zodanig dat de gele schil er af is maar de witte er nog aan is. Snijd deze in schijfjes en verwijder de pitten.

Stoof de uien aan in braadmargarine tot ze gaar zijn (maar niet gekleurd). Schik de uien in een vuurvaste schotel. Leg de visfilet of moot ( moten ) hier op. Verdeel de schijfjes citroen over de vis. Besprenkel deze vis met witte wijn of wit bier tot deze half onder vocht staat. Bestrooi het geheel met het witte broodkruim, voeg nog peper en zout bij en zet de schotel in een voorverwarmde oven (180°C) tot hij gaar is (ongeveer 15 minuten). De bovenzijde van de filet mag lichtjes gebruind zijn. Bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.

Tip: indien de saus te vloeibaar is, kan je een beetje extra broodkruim toevoegen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :