Waar vandaan: Advies > Culinair

Recept om patissonsoep te maken ?

Patisson is een groente die vooral gekweekt wordt om haar mooie vorm. De smaak is zeer flauw.

Het is een groente van de pompoenfamilie, zoals de courgette en moet dus ook zo behandeld worden.

Om er een soep van te maken en om de smaak van de patisson zelf te respecteren kan de groente op zijn geheel eerst gekookt worden in water gedurende een twintigtal minuten.

Nadien is ze gemakkelijk te schillen. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook dit vruchtvlees nog verder met kippenbouillon en desgewenst een gestoofde ui.

Mix het geheel en passeer door een fijne zeef. Voeg room of sojaroom toe en eventueel ook gehakte kervel of peterselie. Van het vruchtvlees kan men enkele blokjes overhouden en deze in de soep mengen als garnituur.

Als hoeveelheden heeft men ongeveer evenveel gewicht aan patisson vruchtvlees nodig als kippenbouillon.

Verder kan de patisson aan gelijk welke soep toegevoegd worden als vulling. Dan kan ze rauw geschild en in blokjes gesneden, aan een soep worden toegevoegd.

Elk recept voor pompoen of courgette kan ook gebruikt worden voor patisson.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :