Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik paling in lookroom saus en provençaalse saus, alsook gebakken paling

Snijd de paling in stukjes volgens gewenste lengte, droog goed af, kruid met peper en zout en wentel vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem er weer af.

Bak de paling in wat braadmargarine. Hoe controleer je of de paling gaar is?

Haal er een stukje uit en test of de graat van de paling komt..

Bestrooi vervolgens met gehakte sjalot en peterselie, laat even meebakken en blus tenslotte met een scheutje witte wijn.

Voor paling in roomsaus met look vervang je de sjalotten door gehakte look en voeg op het einde een ruime hoeveelheid room bij de paling. Proef en kruid nogmaals bij met peper en zout. Voeg eventueel een klein beetje citroensap toe. Laat een paar minuten inkoken tot de saus vanzelf dik wordt. Werk af met verse gehakte peterselie.

Paling op zijn Provençaals:

Stoof de paling zoals ook hierboven beschreven gaar met wat gehakte sjalot, ui en look, blus met witte wijn en zet de paling opzij tot je hem nodig hebt.

Maak nu de Provençaalse saus door sjalotten en look te stoven in olijfolie.

Voeg indien gewenst reepjes (julienne) van groene of/en rode paprika’s toe en fruit nog even verder. Blus nogmaals met witte wijn. Breng aan de kook en voeg er nu rauwe of even aangebakken champignons aan toe. Laat de saus een tiental minuten koken en voeg nu de paling erbij. Bind met een sausbinder tot de gewenste dikte.

Laat alles samen nog een paar minuutjes verder koken....

Werk het gerecht af door royaal met gehakte peterselie te bestrooien.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

Lieljan (55) uit St Pieters-kapelle (middelkerke)

Ik ben heel blij dat SeniorenNet bestaat! Het verrijkt mijn leven en ben blij hiermee, ook omdat ik steeds iets kan bijleren via de verschillende mailgroepen! Ik heb bijvoorbeeld door de mailgroep fotografie al veel bijkomende vrienden gekregen! Dank je wel! En een dikke proficiat voor deze organisatie die Pascal en medewerkers uit de grond stampten. En dit nog gratis ook! Ik hoop dat dit nog vele jaren mag blijven bestaan. Het haalt vele mensen uit een isolement, zelfs mijn vader heeft veel aan SeniorenNet!

Meer over Lieljan :
  • Leerkracht
  • 55 jaar
  • Bezoekt ons meerdere keren per dag
  • Getrouwd
  • 2 kinderen
  • Hobby's: honden, fotografie, volleyball

Poll

Koop je nog cd's of vinylplaten?