Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maakt men pistolets ?

Ingrediënten:

· 400 gr.witte broodbloem,

· 200 gr water,

· 20 gr boter of margarine,

· 40 gr gist,

· 5 gr zout.

· 10 min. kneden, deegtemperatuur 28°C.

· 1/2u. rijzen bij 25°,

· bolletjes van 60gr. maken en een 1/2 uur laten rijzen in de oven bij 4O° onder plastiek folie.

· Daarna bakken bij 225° ged. 2O min

Plaats ook een schaaltje met water in de oven en de besprenkel de laatste 5 min. met een plantenspuit.

De bakkers zijn veel beter uitgerust, ze hebben zeer krachtige ovens met stoominjectie, ze beschikking over speciale grondstoffen die je als particuliere niet kunt kopen en ze hebben veel meer kennis van zaken...

Om het luchtiger te maken, zoek of je ergens “broodverbeteraar” kan krijgen? Gebruik dat ipv boter. Dit schijnt bij Aveve te koop te zijn. Laat het deeg langer rijzen. Om die typische gaten te verkrijgen moet het deeg zeer lang rijzen op lage temperatuur, in de koelkast bijvoorbeeld, de ganse nacht...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :