Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor champignonsaus ?

Graag een recept voor champignonsaus die ik zou serveren met kalkoenfilet en kroketjes.

Hieronder kun je het recept terugvinden voor een “champignonsaus”

Kleur de kalkoen eerst in een pan boven op het vuur. Braad daarna een 40 minuten bij ongeveer 180°C voor een stuk van 800 – 900 gram.

De champignonroomsaus wordt gemaakt door de braadsappen van het vlees los te koken met een bruine fond. (bokaaltjes van in de winkel). Kook goed los en voeg dan room of Alpro soya Cuisin (sojaroom) toe tot je een lichtbruine saus bekomt. Voeg een scheutje cognac toe en gebakken in schijfjes gesneden champignons. Vijftig gram champignons per persoon zal ongeveer voldoende zijn. Laat de saus inkoken tot ze voldoende dikte heeft of bind ze met een beetje sausbinder van maïzena. Proef en voeg eventueel cognac en peper en zout toe.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :