Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan je een lekkere saus maken zonder gluten en zonder lactose ?

Hoe kan je een lekkere saus maken zonder gluten en zonder lactose (dus geen bloem, geen maiszetmeel, geen melk of melkproducten)?

Kun je ons nog laten weten voor welke bereiding je deze saus wilt klaarmaken?

Instant strooimaïzena bevat inderdaad lactose. Gewoon maïszetmeel (maïzena +) bevat geen lactose en geen gluten. Gluten komen alleen voor in gewone tarwebloem.

Een ander bindmiddel is “rijstkreem”, ook glutenvrij en te vinden in de betere supermarkten. Zeer gemakkelijk in het gebruik.

In sausen komt verder alleen maar lactose voor, als er melk of room in verwerkt is!

Sojamelk of sojaroom is een perfecte vervanger voor gewone melk of room, met dezelfde resultaten...

Kijk eens op ons online kookboek, daar staan talrijke recepten met sojamelk of room. Let alleen op dat je als bindmiddel geen strooimaïzena ( of een ander merk) gebruikt.

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/receptendatabank_recept_zoeken.php

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :