Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik een kalkoengebraad ?

Het kalkoengebraad kruiden met peper en zout. In een kleine braadpan laten kleuren boven op het vuur. Indien het een gerold gebraad is waar reeds een reepje vet rondzit kan dit bakken geburen zonder vetstof, anders een beetje margarine gebruiken. Bak tegelijk een in vieren gesneden ui en een stuk wortel in schijven gesneden mee, samen met het vlees. Leg er ook een blaadje laurier bij.

Stop het vlees nu in een oven van ongeveer 180░C. Laat het vlees naargelang de dikte gedurende 40 tot 45 minuten braden. Het gebraad af en toe omdraaien en overgieten met de uitgelopen jus.

Haal het vlees uit de braadslede en hou het warm in de uitgedoofde oven.

Laat de ui en de wortel in de braadpan eventueel nog wat meer kleur krijgen boven op het vuur en blus dan met een beetje water.

Laat koken gedurende een tiental minuten, voeg water bij als alles dreigt droog te koken.

Zeef de jus. Roer een koffielepel ma´zena los in wat water. Bind hiermee de saus tot de gewenste dikte. Zeef de saus.

Indien er nog sap uit het vlees gelopen is tijdens de rustperiode, voeg dit sap dan nu bij de saus.

De saus mag afgewerkt worden met wat room....


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

M.ch. (53) uit Zwevegem

SeniorenNet is helemaal fantastisch!

Meer over M.ch. :
  • Invalide
  • 53 jaar
  • Bezoekt ons meerdere keren per dag
  • Getrouwd
  • 2 kinderen
  • Hobby's: hondenliefhebber en vinkenier

Poll

In welke mate heeft u vertrouwen in alternatieve geneeskunde?