Waar vandaan: Advies > Culinair

Paling op zijn Oostends.

Ik at vroeger Paling op zijn Oostends in een restaurant in Heusden (Oost-Vlaanderen). Spijtig genoeg bestaat dit restaurant niet meer.

Die paling was klaargemaakt met een roomsaus met daarin garnalen, champignons en blokjes tomaat.

Mijn vraag is hoe ik dat best klaarmaak. Ik zocht al op internet maar vond nergens een recept.

Voor dergelijke bereiding wordt een “wittewijnsaus” gebruikt.

Dat is een visfumet die men bindt met een roux en die afwerkt wordt met wat room.

Er zijn echter verschillende bereidingstechnieken mogelijk en dus onmogelijk in te schatten welke het restaurant in Heusden gebruikte.

Een visfumet kan je in potjes klaargemaakt aankopen, maar is de smaak en kwaliteit is natuurlijk veel beter wanneer je deze zelf maakt.

Dit is een link naar een goede uitleg bij visfumet. : http://www.hungryfeelings.be/basis.php/visfumet

De wittewijnsaus wordt gemaakt door 30 gram roux bij een liter fumet te voegen, de massa te laten binden en verder in te koken tot de gewenst dikte. Op het einde verse room toevoegen tot de saus mooi wit is, bijkruiden met peper en zout en citroensap.

De paling maak je gaar door deze aan te stoven in boter en witte wijn. Nadien kan je de wittewijnsaus, de gestoofde champignons (niet gebakken) en de garnalen toe te voegen aan de paling.

Als laatste voeg je ook de tomaat eraan toe. Nog eventjes doorkoken en alles is klaar

Tip: op het einde niet te lang doorkoken want anders zullen de garnalen taai worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :