Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik zelf rog in 't zuur opleggen?

Hieronder kun je een recept terugvinden voor “rog in ’t zuur”, dit recept is ook geschikt voor zeepaling of haai.

Ingrediënten:

• rog

• water en azijn

• zout en peper

• kruidenbosje of een blad laurier

• ongeveer 4 bladen gelatine per liter pocheervocht

• groene gehakte kruiden (peterselie, kervel, dragon)

Bereidingswijze :

Pocheer de rog gaar (enkele minuten) in azijnwater met zout, peper en een kruidenbosje. Laat de rog afkoelen in dit kookvocht, en leg daarna in een platte schaal. Laat het kookvocht bezinken zodat alle troebele deeltjes naar beneden zinken. Giet het heldere vocht in een andere kom. Week de gelatine in koud water en los nadien op in hete visbouillon. Giet dit over de rog. Strooi er eventueel groene kruiden over.

Kooktip:

Als je zo min mogelijk kookvocht gebruikt, zodat alle vocht opgebruikt wordt voor de gelei, stijft het vocht vanzelf op

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :