Waar vandaan: Advies > Culinair

Paling in het groen.

Ik ben een Nederlander wonende in Australia. Ik zou graag van "de chef" een recept willen hebben voor paling in het groen.

Er bestaan zoveel recepten voor paling in het groen als er koks zijn. Ieder vind zijn recept natuurlijk het beste !

In grote lijnen komt het hier op neer:

Snijd de paling in stukjes van ongeveer zes centimeter. Zorg er voor dat alle rug en buikvinnen verwijderd zijn.

Stoof een hoeveelheid fijngesnipperde sjalotten en voeg de paling toe. Laat even doorstoven en overgiet met een hoeveelheid witte wijn en/of water, tot de paling juist onderstaat. Ook visfumet (in blokjes) kan gebruikt worden.

Voeg een laurierblaadje en/of tijm toe en laat hoogstens een tiental minuten stoven naargelang de dikte van de paling. Kruid met peper en zout naargelang de smaak.

Als de paling bijna gaar is voegt men allerhande verse gehakte groene kruiden toe:

Peterselie, kervel, bieslook, dragon, munt... Er kan en mag uiteraard veel meer gebruikt worden. Zo gebruikt men ook spinazie, zuring en soms wat citroensap om de saus wat meer op smaak te brengen. Echter gebruiken sommige koks enkel peterselie om de saus te bereiden.

Ook de hoeveelheid gebruikte kruiden hangt af van de kok...

Laat nog één minuutje meekoken en proef de saus.

Bindt de saus met aangelengd aardappelmeel of maïzena.

Voor een warme bereiding wordt soms een mengsel van eierdooier en room gebruikt.

De paling kan zowel koud als warm gegeten worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :