Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor het maken van Welsch rarebit.

 Een schots recept..

Het gerecht dat je omschrijft is een gerecht uit Wales, genaamd “Welsh Rarebit”.

Er bestaan verschillende methodes, maar de basis van dit gerecht is als volgt: smelt chester of chedderkaas in bruin Engels bier. Giet deze fondue van gesmolten kaas over sneden brood. Je kunt uiteraard het brood eerst toasten. Daarna wordt het geheel gegratineerd.

Het ingrediënt ham komt in dit gerecht niet voor.

Welsh rarebit :

Ingrediënten (voor 4 personen)

0,5 flesje Engels bier liefst donker.

200 gram cheddarkaas of meer

mespuntje cayennepeper

8 sneetjes toostbrood

enkele blaadjes sla

1 tomaat

Bereiding :

Indien gewenst moet je het brood eerst roosteren.

Verwarm vervolgens het bier en voeg hier de geraspte cheddar aan toe.

Roer het geheel op een zacht vuurtje tot men een dikke fondue krijgt (deze mag in geen geval koken).

Breng op smaak met wat cayennepeper. Om een dikkere massa te verkrijgen, kan je extra kaas toevoegen of minder bier gebruiken. Men kan het bier ook eerst laten inkoken om zo een sterkere smaak te verkrijgen.

Bestrijk het geroosterde brood met een goede laag kaasfondue en plaats het onder de grill om een goudbruin korstje te vormen.

Schik alles op bordjes en werk af met sla en tomaat.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :