Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik maak limonella.daar voor heb ik alleen maar de schil nodig. Maar wat doe ik met de rest van de citroenen?

Ik maak limonella.daar voor heb ik alleen maar de schil nodig. Maar wat doe ik met de rest van de citroenen? Ik dacht aan citroenstroop(sap)die je bv gebruikt om mojito temaken. Graag de ingredienten en de gebruiksaanwijzing?

Wij vermoeden dat het over limoncello gaat ? Voor limoncello kan toch een beetje citroensap toegevoegd worden.

Mojito wordt gemaakt met pure blanke suikersiroop en niet met citroensiroop. De smaak komt van limoen die een hele andere smaak heeft dan citroen.

Indien je zelf een citroensiroop wil maken zul je die toch snel moeten gebruiken want dergelijke siropen gaan snel aan het gisten. De commerciële siropen worden gemaakt met essences. Onder andere met extracten van citroenschillen.

Best kan je 600 gram suiker een paar minuten koken met 300 gram water. Laat een beetje afkoelen en voeg 400 gram citroensap toe. Breng terug tot tegen het kookpunt. Voeg 5 tot 10 gram citroenzuur (apotheker) toe als bewaarmiddel en bewaar in de koelkast.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :