Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag enkele recepten voor scampi.

We adviseren je om altijd volgende basisregels te volgen bij het bereiden van scampis:

1/ verwijder altijd het darmkanaal van de scampi

2/ bak de scampi zo kort mogelijk en doe dit in meerdere keren als er te veel zijn

3/ blus de pan met een scheut witte wijn en voeg dit vocht bij de saus.

Bereiding met look en peterselie:

Verwarm een grote hoeveelheid braadmargarine of olie tot ze goed warm is. Voeg vervolgens een hoeveelheid gehakte of geperste knoflook, peper en zout en gehakte (platte) peterselie toe. Giet deze saus bij de scampi en voeg ten slotte nog een scheut witte wijn toe.

Tip: naargelang smaak mogen er één tot twee teentjes look per persoon gebruikt worden Serveer met stokbrood.

De echte liefhebbers laten het pantser aan de scampi en eten de scampi met de vingers.

Smakelijk!

Met een lichte currysaus:

Fruit een gesnipperd sjalotje en een teentje gehakte look in olie of braadmargarine. Voeg een lepeltje currypoeder toe en giet er Alpro soya Cuisine bij. Voeg eventueel gehakte gember toe. Werk af met een visbouillon. Zo bekom je een vloeibaar saus. Indien gewenst, kan je deze saus binden met strooimaïzena of roux.

De hoeveelheid currypoeder voor de saus is afhankelijk van de kwaliteit. Dus proef regelmatig. Werk deze saus af door een beetje kokosmelk toe te voegen.

Giet de saus over de gebakken scampi. Hier kan eventueel gebakken banaan en rijst bij geserveerd worden.

Smakelijk!

Bereiding met kreeftensaus:

Dit is een zeer eenvoudige bereiding. Koop een blik kreeftensoep en bereid deze volgens de aanwijzigen op het blik. Voeg Alpro soya cuisine toe en kruid naar smaak bij met een snuifje cayennepeper en een klein glaasje cognac of whisky.

Bak de scampi en giet deze kreeftensaus erover en laat eventjes sudderen.

Spiesjes met scampi en spek :

Omwikkel een zestal gepelde scampi met een zeer dun reepje gerookt spek. Rijg aan een houten spiesje en bak in olie. Serveer met een fijn slaatje en een sausje op basis van mayonaise (cocktailsaus, tartaarsaus, ...). Smakelijk!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :