Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe pocheer ik een verse zalm en blijft hij lekker mals en niet uitgedroogd?

Er bestaat een groot verschil of je verse zalm gebruikt of diepgevroren zalm.

De diepvrieszalm zal altijd droger blijven!

Zorg er steeds voor dat het water waarin de zalm gaar gemaakt wordt, niet of maar amper kookt. (pocheren)

Ook de kooktijd is belangrijk. Een moot is zeer snel gaar, enkele minuten volstaan volgens de dikte. Een hele vis pocheren, daarvoor is de tijd afhankelijk van de grootte van de vis.

Meer informatie over de kooktechniek pocheren kun je terugvinden op:

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/wedstrijd_maart2008.php

We kunnen volgende bereiding aanraden:

Gebruik als vocht een “court-bouillon”. Dit is water waarin allerlei groenten zoals, selder, ui, wortel en kruiden (vb. tijm en laurier, peper en zout ) eerst een twintigtal minuten gekookt worden. Zeef de bouillon en voeg een scheut azijn of flink wat witte wijn toe. Proef eerst van deze court-bouillon, want hij moet lekker smaken.

Pocheer de vis hierin en laat hem afkoelen in dit vocht als de zalm koud gegeten wordt..


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :