Receptendatabank
Visbrochette met palmharten
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 1/2 dl rode wijn
- 1 sjalot
- peper en zout
- 1 eetlepel(s) esdoornsiroop
- 1 eetlepel(s) rodewijnazijn
- 1 blik(je) palmharten
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram zalmhaasje
- 250 gram victoriabaars
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 272
Bereiding
Snijd de vis in blokjes van 3 cm en prik ze afgewisseld op spiesjes. Kruid met peper (en zout).
Pel de sjalot en hak ze fijn.
Kook de rode wijn met de sjalot in tot 1 dl.
Voeg er de siroop, de olijfolie en de wijnazijn aan toe.
Gril de brochettes gaar.
Snijd de palmharten in rondjes en schik ze op het bord.
Druppel wat saus op de borden en schik de visbrochettes naast de palmharten.
Oversaus met de lauwe vinaigrette en bestrooi met peterselie.
Extra / Tip
Tip: Gebruik Vandemoortele Culinair ipv Olijfolie.Waardering
Reacties (1)
groetjes
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 57844 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=158