Waar vandaan: Culinair > Recepten > Visbrochette met palmharten

Receptendatabank

Visbrochette met palmharten culinair

Caloriearm Keuken: Belgisch Afdrukken
Visbrochette met palmharten

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 1/2 dl rode wijn
  • 1 sjalot
  • peper en zout
  • 1 eetlepel(s) esdoornsiroop
  • 1 eetlepel(s) rodewijnazijn
  • 1 blik(je) palmharten
  • 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram zalmhaasje
  • 250 gram victoriabaars

Voedingswaarde

1 portie = 1/4 / kcal 272

Bereiding

Snijd de vis in blokjes van 3 cm en prik ze afgewisseld op spiesjes. Kruid met peper (en zout).
Pel de sjalot en hak ze fijn.
Kook de rode wijn met de sjalot in tot 1 dl.
Voeg er de siroop, de olijfolie en de wijnazijn aan toe.
Gril de brochettes gaar.
Snijd de palmharten in rondjes en schik ze op het bord.
Druppel wat saus op de borden en schik de visbrochettes naast de palmharten.
Oversaus met de lauwe vinaigrette en bestrooi met peterselie.

Extra / Tip

Tip: Gebruik Vandemoortele Culinair ipv Olijfolie.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (1)

4 personen
Dit gaat niet speciaal over dit recept maar we krijgen de recepten altijd voor 4 personen en veel senioren zijn toch maar met twee ??? natuurlijk kan je alles door 2 delen maar het zou toch gemakkelijker zijn om voor senioren de recepten voor twee personen te geven denk ik.
groetjes
Ritac , ingegeven op 02 oktober 2008, 01:55

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 57844 keer gezien | 6 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=158