Receptendatabank
Varkenshaasje met tomaten en witte bonen
|
|
Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 ui
- 4 tomaten
- peper en zout
- tijm en laurier
- kervelplukjes
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 plakje(s) ontvette Gandaham
- 5 deciliter groentebouillon
- 100 gram witte bonen (gedroogd)
- 500 gram mager varkenshaasje
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 287
Bereiding
Laat de witte bonen 1 nacht in water weken.
Pel de ui en hak hem fijn. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in grove stukken.
Stoof de ui in een eetlepel vetstof en voeg er de geweekte witte bonen aan toe.
Voeg de tomaten bij de bonen en bevochtig met de groentebouillon.
Doe er de tomatenpuree, tijm en laurier bij en laat lichtjes koken tot de bonen gaar zijn en het geheel gebonden is tot een saus.
Kruid het varkenshaasje met peper (en zout) en wikkel het in de ham en bak aan beide zijden bruin in de rest van de vetstof tot het gaar is.
Serveer de plakjes varkensfilet met de witte bonen en tomatensaus.
Versier met kervelplukjes.
Extra / Tip
Wanneer u minder tijd heeft, kunt u ook witte bonen in blik gebruiken. Laat ze goed uitlekken. Voeg ze pas toe wanneer de tomatensaus bijna klaar is.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 20368 keer gezien | 10 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=162