Receptendatabank
Zalm met gemarineerde venkel
|
|
Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 venkel
- peper en zout
- PH Mix Méditerranée-molentje
- dilletakjes
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 eetlepel(s) grenadine
- 2 deciliter water
- 2 deciliter witte wijn
- 2 eetlepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) gehakte dille
- 4 eetlepel(s) frambozenazijn
- 500 gram verse zalm
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 289
Bereiding
Snijd de venkel zeer fijn met een snijmachine of met een mandoline.
Meng de frambozenazijn, het water, de wijn, de grenadine en de honing.
Marineer de venkel erin en laat een nacht rusten in de koelkast.
Snijd de zalm in fijne plakjes.
Smeer de borden in met de vetstof en kruid met de mediterrane kruiden.
Schik de zalm op de borden, kruid met peper (en zout) en plaats deze gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Haal de borden uit de oven en verdeel de gemarineerde venkel erover. Bestrooi met de gehakte dille.
Versier met nog wat dilletakjes en serveer.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 53294 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=167