Waar vandaan: Culinair > Recepten > Snoekbaars uit de oven, schaaldierenjus afgewerkt met zuiderse aromaten
Receptendatabank
Snoekbaars uit de oven, schaaldierenjus afgewerkt met zuiderse aromaten
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 reepjes gerookt spek
- Vitelma Finesse
- 1/2 courgette
- 1/2 paprika
- 1/2 tomaat
- kippenbouillon
- Maldon-salt (schilferzout)
- 1 eetlepel(s) Vandemoortele Zonnebloemolie
- 1 tak(je) tijm
- 4 deciliter bisque van lagoustines
- 4 tak(je) basilicum
- 50 gram oud Brugge
- 400 gram polenta
- 800 gram snoekbaarsfilet met vel
Voedingswaarde
Bereiding
Breng de kippenbouillon aan de kook en strooi er, al roerend, de polenta in.
Laat op een heel zacht vuurtje verder garen, roer goed tot de polenta bij het roeren loskomt van de kant van de pot.
Voeg nu de spekreepjes, in reepjes gesneden en de gemalen oud Brugge toe. Giet het geheel in een schaal en laat afkoelen.
Ontschub de snoekbaarsfilet, steek een takje tijm onder het vel en bak aan in Zonnebloemolie. Gaar verder in de oven.
Laat de bisque inkoken, werk op met enkele klontjes braadmargarine en de in brunoise gesneden aromaten.
Snijd de polenta in de gewenste vorm en plaats kort op de grill.
Bestrooi de vis na het bakken met enkele zoutschilfers.
Extra / Tip
i.p.v. Zonnebloemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.
Polenta : Vol griesmeel, dat verkregen wordt door het malen van maïskorrels. Oorspronkelijk was polenta het voedsel van de armen.
Ondertussen is het sinds eeuwen de specialiteit van Noord-Italië.
Polenta wordt meestal gegeten ter vervanging van rijst, pasta of aardappelen.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 141009 keer gezien | 8 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=176