Receptendatabank
Warme salade met zeeduivel
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- waterkers
- shiso gemengd
- rode zuring
- bernagiebloempjes
- Vandemoortele Zonnebloemolie
- Vandemoortele Delicatesse Yogorette
- 1 eetlepel(s) anijszaadjes
- 200 gram gemengde sla
- 200 gram stukjes zeeduivel
Bereiding
Bak de stukjes zeeduivel kort aan in Zonnebloemolie, kruid met zwarte peper en houd ze warm.
De groene en rode botersla, waterkers, gemengde shiso en rode zuring wassen en grof snijden. Giet Yogrette over de sla en meng alles goed door elkaar.
Schik de stukjes zeeduivel rond de sla en versier het geheel met bernagiebloempjes en anijszaadjes
Extra / Tip
i.p.v. de Zonnebloemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.
Bernagiebloempjes kunnen gemakkelijk gekweekt worden in de kruidentuin. Dit zijn eetbare bloempjes die uw gerechten prachtig versieren.
Ze smaken enigszins naar komkommer. Aan bernagiebloempjes worden ook geneeskundige eigenschappen toegeschreven. Ze kunnen helpen wanneer je last hebt van neerslachtigheid.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 56894 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=209