Waar vandaan: Culinair > Recepten > Tempétoast met rodebietensalsa

Receptendatabank

Tempétoast met rodebietensalsa culinair

Vegetarisch Keuken: Belgisch Afdrukken
Tempétoast met rodebietensalsa

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 gekookte rode bieten (zo verkrijgbaar)
  • zwarte peper
  • zeezout
  • lijnzaad
  • bieslooksnippers
  • plantaardige frituurolie
  • 1 eetlepel(s) frambozenazijn
  • 2 eetlepel(s) Alpro soya Cuisine
  • 125 gram Alpro soya Yofu Framboos en Vanille
  • 160 gram tempé

Voedingswaarde


Bereiding

Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 stuks.

Haal de rode bieten uit de verpakking en droog ze af.
Snijd ze in kleine vierkante
blokjes (brunoise).
Meng de Alpro soya Yofu Framboos & Vanille met de Alpro soya
Cuisine en frambozenazijn.
Kruid met zwarte peper en snuifje zeezout.
Schep dit alles
door de rodebietenblokjes.
Verhit de frituurolie.
Snijd de tempé in acht plakjes. Frituur
ze tot ze goudgeel zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Beleg elk tempétoastje met de rodebietensalsa.
Werk af met lijnzaad en bieslooksnippers.

Extra / Tip

De rodebietensalsa kun je ook serveren als bijgerecht.

Tempeh is een koek van sojabonen die gemaakt wordt door gepelde sojabonen te weken, te koken en te fermenteren met een rhizopuscultuur (Rhizopus oligosporus of Rhizopus oryzae) gedurende een tweetal dagen. Door de werking van de Rhizopusculttuur klitten de sojabonen samen tot een koek.

Omdat tempeh, in tegenstelling met tofu, gemaakt wordt van de hele sojaboon is ze rijk aan vezels. Tempeh is ook een rijke bron van nutriënten en fytochemicaliën zoals isoflavones, saponines, ijzer, mangaan, calcium, B-vitamines en ijzer. Bovendien bevat tempeh veel gezonde onverzadigde vetzuren en geen cholesterol. Door het fermentatieproces is de verteerbaarheid van de sojaboon ook enorm verbeterd.



Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (1)

Vraag
Wat is tempé?
Framo , ingegeven op 15 november 2007, 16:01

Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 46419 keer gezien | 7 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=222