Receptendatabank
Tempétoast met rodebietensalsa
|
|
Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 gekookte rode bieten (zo verkrijgbaar)
- zwarte peper
- zeezout
- lijnzaad
- bieslooksnippers
- plantaardige frituurolie
- 1 eetlepel(s) frambozenazijn
- 2 eetlepel(s) Alpro soya Cuisine
- 125 gram Alpro soya Yofu Framboos en Vanille
- 160 gram tempé
Voedingswaarde
Bereiding
Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 stuks.
Haal de rode bieten uit de verpakking en droog ze af.
Snijd ze in kleine vierkante blokjes (brunoise).
Meng de Alpro soya Yofu Framboos & Vanille met de Alpro soya Cuisine en frambozenazijn.
Kruid met zwarte peper en snuifje zeezout.
Schep dit alles door de rodebietenblokjes.
Verhit de frituurolie.
Snijd de tempé in acht plakjes. Frituur ze tot ze goudgeel zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Werk af met lijnzaad en bieslooksnippers.
Extra / Tip
De rodebietensalsa kun je ook serveren als bijgerecht.
Tempeh is een koek van sojabonen die gemaakt wordt door gepelde
sojabonen te weken, te koken en te fermenteren met een rhizopuscultuur (Rhizopus
oligosporus of Rhizopus oryzae) gedurende een tweetal dagen. Door de
werking van de Rhizopusculttuur klitten de sojabonen samen tot een koek.
Omdat tempeh, in tegenstelling met tofu, gemaakt wordt van de hele sojaboon is
ze rijk aan vezels. Tempeh is ook een rijke bron van nutriënten en
fytochemicaliën zoals isoflavones, saponines, ijzer, mangaan, calcium,
B-vitamines en ijzer. Bovendien bevat tempeh veel gezonde onverzadigde
vetzuren en geen cholesterol. Door het fermentatieproces is de verteerbaarheid
van de sojaboon ook enorm verbeterd.
Waardering
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 46419 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=222