Receptendatabank
Hoorntjes met gorgonzola en zongedroogde tomaten
|
|
Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- raketsla
- versgemalen zwarte peper
- grove kristalsuiker
- olie
- 1 stuk(s) losgeklopt ei
- 1 pak(je) kant-en-klaar bladerdeeg (230g)
- 50 gram bloem
- 50 gram Alpro soya Bakken en Braden
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram gorgonzola
- 300 mililiter Alpro soya Drink Zonder toevoeging van suiker of zout
Voedingswaarde
Bereiding
Snijd het bladerdeeg in repen van 1 centimeter breed en ± 30 centimeter lang.
Maak acht hoornvormpjes met aluminiumfolie.
Borstel deze in met olie en draai er het bladerdeeg omheen.
Begin onderaan en werk naar boven toe, zorg dat het deeg zichzelf een beetje overlapt. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei, bestrooi de hoorntjes rijkelijk met kristalsuiker. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat afkoelen en verwijder de aluminiumfolie.
Vulling
Smelt Alpro soya Bakken en Braden en voeg al roerend de bloem toe, tot je een roux verkrijgt. Roer er de Alpro soya Drink door tot een gladde saus ontstaat.
Verbrokkel de gorgonzola en meng hem samen met fijngesneden zongedroogde tomaten door de saus.
Kruid met zwarte peper.
Laat de saus afkoelen.
Spuit de saus in de hoorntjes en warm lichtjes op in een oven op 100 °C tot de kaas een beetje smeuïg wordt.
Werk af met een blaadje raketsla.
Extra / Tip
Zie je het niet zitten zelf hoorntjes te maken, gebruik dan kant-en-klare pasteibakjes van bladerdeeg.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Elke dag gezond, het Alpro soya kookboek. Voor meer recepten surf naar www.alprosoya.com | 98995 keer gezien | 13 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=245