Receptendatabank
Gepaneerde lapjes met olijventapenade
30 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- chilipeper
- 2 ansjovisfilets
- limoenpartjes
- citroenpartjes
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 2 stuk(s) eieren
- 4 stuk(s) varkenslapjes
- 150 gram paneermeel
- 200 gram ontpitte zwarte olijven
Voedingswaarde
Bereiding
• Mix de olijven met de ansjovis en de olie tot een bijna gladde pasta.
• Breng op smaak met het chilipoeder.
• Smeer de bovenkant van de varkenslapjes in met de tapenade en haal ze door het paneermeel.
• Haal ze dan door de losgeklopte eieren en nogmaals door het paneermeel.
• Breng met de botte kant van een mes een ruitjespatroon aan op de tapenadekant.
• Bak de gepaneerde lapjes in heet frituurvet goudgeel en dien ze op met veel limoen- en citroenpartjes.
• Een pittige salade van verse tomaten en zoete uien maakt dit gerecht perfect af.
Extra / Tip
Je kunt van dit gerecht een leuk aperitiefhapje maken als je de lapjes in beetklare stukjes snijdt. Je kunt dit gerecht bovendien koud of warm opdienen.Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Boekhandel Recepten en fotografie :Véronique en Michel De Meyer | 61632 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=287