Receptendatabank
Kroketjes van eitjes
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) gehakte tuinkruiden
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 3 deciliter Alpro soya Drink Zonder toevoeging van suiker of zout
- 3 stuk(s) eieren
- 50 gram Vitelma Finesse
- 50 gram champignons
- 50 gram bloem
- 150 gram paneermeel
Voedingswaarde
Bereiding
Smelt de vetstof en voeg er de bloem aan toe.
Roer er de sojamelk bij en laat het mengsel op een zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de tuinkruiden bij.
Kook de eieren hard. Pel ze, hak ze grof en laat ze op kamertemperatuur komen.
Was de champignons en hak ze grof. Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Stoof de champignons en de knoflook 6 minuten in de olie tot het meeste vocht verdampt is. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen.
Roer de eieren en de champignons door de lauwe saus en laat dit mengsel in een platte schotel minstens 12 uur opstijven.
Verdeel het daarna in blokjes met een mes of schep er balletjes van met een grote lepel.
Rol de balletjes of blokjes door het paneermeel en druk goed aan.
Bak de kroketjes ongeveer 3 minuten aan elke kant in een bodempje hete olie tot ze mooi goudgeel zijn.
Dien ze goed heet op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Vιronique De Meyer | 133251 keer gezien | 4 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=324