Waar vandaan: Culinair > Recepten > Kroketjes van eitjes

Receptendatabank

Kroketjes van eitjes culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Kroketjes van eitjes

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) gehakte tuinkruiden
  • 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 3 deciliter Alpro soya Drink Zonder toevoeging van suiker of zout
  • 3 stuk(s) eieren
  • 50 gram Vitelma Finesse
  • 50 gram champignons
  • 50 gram bloem
  • 150 gram paneermeel

Voedingswaarde


Bereiding

• Smelt de vetstof en voeg er de bloem aan toe.

• Roer er de sojamelk bij en laat het mengsel op een zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.

• Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de tuinkruiden bij.

• Kook de eieren hard. Pel ze, hak ze grof en laat ze op kamertemperatuur komen.

• Was de champignons en hak ze grof. Pel de knoflook en snipper hem fijn.

• Stoof de champignons en de knoflook 6 minuten in de olie tot het meeste vocht verdampt is. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen.

• Roer de eieren en de champignons door de lauwe saus en laat dit mengsel in een platte schotel minstens 12 uur opstijven.

• Verdeel het daarna in blokjes met een mes of schep er balletjes van met een grote lepel.

• Rol de balletjes of blokjes door het paneermeel en druk goed aan.

• Bak de kroketjes ongeveer 3 minuten aan elke kant in een bodempje hete olie tot ze mooi goudgeel zijn.

• Dien ze goed heet op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Vιronique De Meyer | 133251 keer gezien | 4 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=324