Waar vandaan: Culinair > Recepten > Mosselen met witbier

Receptendatabank

Mosselen met witbier culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Mosselen met witbier

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • 2 flesjes witbier
  • 1 stuk(s) groene selderij, in stukjes gesneden
  • 2 deciliter Alpro soya Cuisine
  • 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 4 kilogram mosselen
  • 50 gram gehakte kervel
  • 100 gram Vitelma Finesse

Voedingswaarde


Bereiding

• Verhit de Vitelma Finesse en stoof hierin de uien en de selderij gedurende 2 minuten.

• Voeg er de mosselen en het bier bij en laat alles gedurende 2 minuten op een heet vuur garen.

• Schud de mosselen op en laat ze nog 2 minuten garen.

• Klop ondertussen de eierdooiers los met de room en breng op smaak met peper en zout.

• Haal de mosselen uit de pot en verdeel ze over diepe borden.

• Bewaar de overblijvende mosselen warm, voor een tweede portie.

• Giet enkele eetlepels kookvocht bij de room en meng goed.

• Doe de kervel in de kookpot en breng het geheel snel aan de kook.

• Haal de pot van het vuur en roer er de room door.

• Verdeel de saus over de borden en dien ze op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Vιronique De Meyer | 95329 keer gezien

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=335