Receptendatabank
Mosselen met witbier
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- 2 flesjes witbier
- 1 stuk(s) groene selderij, in stukjes gesneden
- 2 deciliter Alpro soya Cuisine
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 2 stuk(s) eierdooiers
- 4 kilogram mosselen
- 50 gram gehakte kervel
- 100 gram Vitelma Finesse
Voedingswaarde
Bereiding
Verhit de Vitelma Finesse en stoof hierin de uien en de selderij gedurende 2 minuten.
Voeg er de mosselen en het bier bij en laat alles gedurende 2 minuten op een heet vuur garen.
Schud de mosselen op en laat ze nog 2 minuten garen.
Klop ondertussen de eierdooiers los met de room en breng op smaak met peper en zout.
Haal de mosselen uit de pot en verdeel ze over diepe borden.
Bewaar de overblijvende mosselen warm, voor een tweede portie.
Giet enkele eetlepels kookvocht bij de room en meng goed.
Doe de kervel in de kookpot en breng het geheel snel aan de kook.
Haal de pot van het vuur en roer er de room door.
Verdeel de saus over de borden en dien ze op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Vιronique De Meyer | 95329 keer gezien
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=335