Waar vandaan: Culinair > Recepten > Gebakken kotelet met appeltjes en veenbessen

Receptendatabank

Gebakken kotelet met appeltjes en veenbessen culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Gebakken kotelet met appeltjes en veenbessen

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • zout
  • cayennepeper
  • 1 deciliter sinaasappelsap
  • 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 4 stuk(s) stoofappels (type ‘Schone van Boskoop’)
  • 4 stronk(je) koteletten
  • 75 gram Vitelma Finesse
  • 150 gram suiker
  • 150 gram veenbessen

Voedingswaarde


Bereiding

• Doe de veenbessen met het sinaasappelsap en de suiker in een pannetje.

• Laat op een zacht vuur garen tot alle bessen opengebarsten zijn.

• Snijd de appels in tweeën en ontpit ze met een parisiennelepeltje.

• Vet een ovenschaal in met vetstofen schik er de appels in.

• Verdeel er de veenbessenbereiding en de rest van de vetstof over.

• Dek ze af met aluminiumfolie en schuif ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 140 °C.

• Breng ondertussen de koteletten op smaak met cayennepeper en zout en bak ze 3 minuten aan beide kanten in de olie.

• Dien goed heet op met de gevulde appels.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (2)

Gebakken kotelet met appels
Veenbessen met appels :heerlijk ;een verfijnt gerecht,
Trees , ingegeven op 16 januari 2014, 15:50
Goed zeg
Dit ga ik eens proberen ziet er lekker uit! en ook gezond
Loteling , ingegeven op 17 november 2012, 17:30

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 25463 keer gezien | 8 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=341