Receptendatabank
Gebakken kotelet met appeltjes en veenbessen
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- zout
- cayennepeper
- 1 deciliter sinaasappelsap
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 4 stuk(s) stoofappels (type ‘Schone van Boskoop’)
- 4 stronk(je) koteletten
- 75 gram Vitelma Finesse
- 150 gram suiker
- 150 gram veenbessen
Voedingswaarde
Bereiding
• Doe de veenbessen met het sinaasappelsap en de suiker in een pannetje.
• Laat op een zacht vuur garen tot alle bessen opengebarsten zijn.
• Snijd de appels in tweeën en ontpit ze met een parisiennelepeltje.
• Vet een ovenschaal in met vetstofen schik er de appels in.
• Verdeel er de veenbessenbereiding en de rest van de vetstof over.
• Dek ze af met aluminiumfolie en schuif ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 140 °C.
• Breng ondertussen de koteletten op smaak met cayennepeper en zout en bak ze 3 minuten aan beide kanten in de olie.
• Dien goed heet op met de gevulde appels.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (2)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 25463 keer gezien | 8 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=341