Receptendatabank
Veldsla met rode biet en gorgonzoladressing
15 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel(s) balsamico azijn
- 1 koffielepel(s) graanmosterd
- 1 koffielepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) Alpro soya Yofu Bio Nature (plantaardig alternatief voor yoghurt)
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 portie(s) veldsla
- 150 gram gekookte en geschilde rode bietjes
- 200 gram gorgonzola
Voedingswaarde
Bereiding
Was de veldsla. Pel het sjalotje en snipper het zeer fijn. Snijd de rode biet in plakjes of blokjes.
Meng de mayonaise met de yofu en de balsamicoazijn.
Breng verder op smaak met peper, mosterd en suiker.
Plet 1/4 van de kaas met een vork en roer dit door de saus.
Schik de veldsla op de borden.
Meng de bietjes met het sjalotje en schik in het midden op de sla.
Plet de rest van de kaas met een vork en verdeel over de borden.
Dien de saus apart op.
Lekker met geroosterd brood of gebakken aardappeltjes.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en V้ronique De Meyer | 76435 keer gezien | 12 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=351