Receptendatabank
Lasagne van spinazie en vis
|
|
Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- citroensap
- nootmuskaat
- lasagnepasta om 3 lagen te vormen
- 1 kilogram verse spinazie
- 2 deciliter Alpro soya Cuisine
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 2 stuk(s) uien
- 3 teentje(s) knoflook
- 4 deciliter groentebouillon
- 50 gram Vitelma Finesse
- 50 gram bloem
- 75 gram Geraspte kaas
- 100 gram mosselvlees
- 500 gram visfilets naar keuze
Voedingswaarde
Bereiding
Kook de lasagne gaar in water en laat op een keukenhanddoek uitlekken.
Spoel de spinazie in veel koud water en laat goed uitlekken.
Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn.
Fruit de ui en de knoflook in de olie en voeg er de spinazie bij. Dek af, laat 1 minuut garen, roer om en laat afgedekt nog 1 minuut verder garen.
Laat in een vergiet uitlekken.
Roer een gladde saus met de Vitelma Finesse, de bloem en de bouillon.
Giet de helft van de room erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer de saus door het spinaziemengsel.
Smeer een ovenschotel in met olie en leg er een laag pasta in.
Schep er de helft van de spinazie op en dek af met een laag pasta.
Schik daarop de vis en de mosselen en giet de rest van de room erbij.
Breng op smaak met peper en citroensap en schik er een laag pasta op.
Dek af met de rest van de spinazie en strooi er de kaas over.
Plaats de schotel 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C.
Dien goed heet op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Vιronique De Meyer | 105515 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=352