Waar vandaan: Culinair > Recepten > Penne met zongedroogde tomaten en mozzarella

Receptendatabank

Penne met zongedroogde tomaten en mozzarella culinair

20 min. Keuken: Italiaans Afdrukken
Penne met zongedroogde tomaten en mozzarella

Boodschappenlijstje

Voor 6 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
  • 2 stuk(s) 2 bolletjes mozzarella, in plakjes gesneden
  • 2 teentje(s) knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 4 eetlepel(s) grof gehakte basilicum
  • 4 stuk(s) tomaten, gepeld en ontpit
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 stuk(s) zongedroogde tomaten
  • 100 gram zwarte olijven, ontpit
  • 600 gram penne

Voedingswaarde


Bereiding

•Verhit de helft van de olie en stoof er de uien, de knoflook en de gedroogde
  tomaten in gedurende 2 minuten.

•Voeg de verse tomaten en de olijven toe.

•Dek af en laat alles op een zacht vuur garen.

•Kook ondertussen de penne beetgaar in kokend water.

•Giet de pasta af en voeg de rest van de olie toe.

•Voeg het basilicum en de mozzarellablokjes aan de pasta toe, roer om en meng er dan de
  tomatenbereiding door. Breng op smaak met peper en zout.

•Roer nogmaals goed om en dien onmiddellijk op.


Extra / Tip

Dien het gerecht op met een stevige licht gekoelde Italiaanse rode wijn.


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (1)

Wijn
Waarom gekoelde italiaanse wijn? Gaat er niet teveel smaakverlies zijn? Ik begrijp dat rode loire wijnen fris worden gedronken maar Italiaanse wijn...
Johan vergote , ingegeven op 22 juli 2008, 10:28

Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 44896 keer gezien | 13 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=375