Receptendatabank
Penne met zongedroogde tomaten en mozzarella
20 min. | Keuken: Italiaans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 2 stuk(s) 2 bolletjes mozzarella, in plakjes gesneden
- 2 teentje(s) knoflook, gepeld en gesnipperd
- 4 eetlepel(s) grof gehakte basilicum
- 4 stuk(s) tomaten, gepeld en ontpit
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 10 stuk(s) zongedroogde tomaten
- 100 gram zwarte olijven, ontpit
- 600 gram penne
Voedingswaarde
Bereiding
•Verhit de helft van de olie en stoof er de uien, de knoflook en de gedroogde
tomaten in
gedurende 2 minuten.
•Voeg de verse tomaten en de olijven toe.
•Dek af en laat alles op een zacht vuur garen.
•Kook ondertussen de penne beetgaar in kokend water.
•Giet de pasta af en voeg de rest van de olie toe.
•Voeg het basilicum
en de mozzarellablokjes aan de pasta toe, roer om en meng er dan de
tomatenbereiding door. Breng op smaak met peper en zout.
•Roer nogmaals goed om en dien onmiddellijk op.
Extra / Tip
Dien het gerecht op met een stevige licht gekoelde Italiaanse rode wijn.
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur en fografie, Michel en Véronique De Meyer. | 44896 keer gezien | 13 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=375