Receptendatabank
Pompoensoep met kabeljauw
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zout
- Italiaanse kruidenmix
- Vitelma Speciale Frituurolie
- sap van 2 sinaasappels
- 1 deciliter Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room)
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 stuk(s) aardappel
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) wit van prei
- 1 half kleine pompoen
- 2 stuk(s) wortelen
- 15 deciliter groentenbouillon
- 15 deciliter visbouillon
- 200 gram kabeljauw
Voedingswaarde
1 portie = 250 ml / kcal 58
Bereiding
Maak de groenten schoon.
Snijd de ui, de aardappel, de prei, de wortelen en 2/3 van de pompoen in stukken en stoof ze in de vetstof.
Bevochtig met het sinaasappelsap en de bouillon. Breng op smaak met peper (en zout).
Laat 45 minuten trekken.
Mix het geheel glad.
Snijd de kabeljauw in blokjes van
Snijd de rest van de pompoen in fijne julienne en frituur de pompoensliertjes.
Serveer de soep met een eetlepel light roomalternatief en de pompoenfrietjes.
Strooi er de Italiaanse kruiden over.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 20843 keer gezien | 12 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=45