Waar vandaan: Culinair > Recepten > Pompoensoep met kabeljauw

Receptendatabank

Pompoensoep met kabeljauw culinair

Caloriearm Keuken: Belgisch Afdrukken
Pompoensoep met kabeljauw

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Voedingswaarde

1 portie = 250 ml / kcal 58

Bereiding

Maak de groenten schoon.

Snijd de ui, de aardappel, de prei, de wortelen en 2/3 van de pompoen in stukken en stoof ze in de vetstof.

Bevochtig met het sinaasappelsap en de bouillon. Breng op smaak met peper (en zout).

Laat 45 minuten trekken.

Mix het geheel glad.

Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm en pocheer de vis in de soep.

Snijd de rest van de pompoen in fijne julienne en frituur de pompoensliertjes.

Serveer de soep met een eetlepel light roomalternatief en de pompoenfrietjes.

Strooi er de Italiaanse kruiden over.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 20843 keer gezien | 12 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=45