Receptendatabank
Slaatje van gemarineerde kip met limoen
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) water
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) limoensap
- 4 eetlepel(s) Vitelma Dressing
- 4 plakje(s) bresaola (gedroogd Italiaans rundvlees) of filet de saxe
- 4 portie(s) gemengde sla
- 300 gram kippeborst
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 217
Bereiding
Kruid de kippenborsten en stoom ze gaar. Laat ze afkoelen.
Meng de dressing met het limoensap, de olijfolie en het water.
Overgiet de kippenborsten met de marinade en laat 2 uur rusten in de koelkast.
Snijd de bresaola in reepjes. Snijd de kip in plakjes.
Serveer de sla met de kip en de bresaola.
Overgiet met de saus en strooi er verse kervel over.
Extra / Tip
TIP
Serveer met brood.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2195 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=77