Receptendatabank
Couscousslaatje met gegrilde sardientjes
Cholesterolarm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel(s) gehakte sjalot
- 1 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 1 teentje(s) gehakte knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) Vitelma Slaolie
- 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 4 eetlepel(s) lichte vinaigrette
- 20 stuk(s) verse sardientjes
- 25 centiliter water
- 250 gram instant couscous
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / V 34,2 g / VV 5 g / EOV 16,3 g / MOV 12,5 g / chol 135 mg
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade tot een gladde massa.
Laat de sardientjes een tijdje marineren in dit mengsel.
Gaar de couscous met het water en 1 eetlepel vetstof zoals aangegeven op de verpakking.
Laat de couscous afkoelen en meng hem met de vinaigrette. Schik in een rondje op een bord.
Gril de sardientjes aan beide kanten.
Schik ze rond de couscous en versier met wat kervel.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 17012 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=85