Receptendatabank
Pasta met ansjovis en olijven
Met Omega 3 Vegetarisch |
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper (en zout)
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 4 tomaten
- 1 eetlepel(s) Vitelma Slaolie
- 1 eetlepel(s) fijngehakte marjolein
- 2 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 4 stuk(s) ansjovisfilets
- 20 stuk(s) ontpitte zwarte olijven
- 400 gram pasta
- 500 gram courgette
Voedingswaarde
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snijd de courgette in blokjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes.
Hak de ansjovis heel fijn.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgetteblokjes toe en laat 10 minuten stoven.
Voeg de tomaten, de paprika, de olijven, de ansjovis, 1 eetlepel peterselie en de marjolein toe. Kruid naar smaak met peper (en zout). Dek de pan af en laat sudderen.
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.
Schep de pasta op voorverwarmde borden en meng lichtjes met de saus.
Versier met peterselie en dien onmiddellijk op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (2)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2078 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=96