Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 4 dingen die je kan leren van de Olympische Spelen

4 dingen die je kan leren van de Olympische Spelen

4 dingen die je kan leren van de Olympische Spelen

Een paar uur per dag kijken naar atleten die het beste van zichzelf geven op de Olympische Spelen blijkt bijzonder goed voor de productiviteit van werknemers. Althans dat beweert Steve Siebold, voormalig professioneel atleet en auteur van '177 Mental Toughness Secrets of the World Class'.

Volgens Steve Siebold zouden managers hun werknemers moeten toelaten om tijdens het werk naar de Olympische Spelen te kijken. Dat zou immers goed zijn voor de werkethiek, en wel om de volgende 4 redenen:

1. De wil om te winnen is 'belangrijker' dan het winnen zelf. Atleten willen tijdens de Olympische Spelen zo ver mogelijk gaan voor een overwinning en dat is ook een belangrijke eigenschap voor werknemers.

2. Werknemers kunnen van olympische atleten leren om conflicten te omarmen. Wanneer de meeste mensen te maken krijgen met obstakels, zullen zij hiervan proberen te vluchten. De atleten in London daarentegen zullen juist extra hun best doen wanneer zij voor uitdagingen komen te staan. Geconfronteerd worden met tegenslagen bepaalt in belangrijke mate je succes.

3. Olympische atleten zijn leermachines. Ze oefenen uren aan een stuk, bestuderen hun tegenstanders en overleggen steeds opnieuw met hun coaches en mentors. Ook op de werkvloer is het belangrijk concurrenten in het oog te houden en af en toe samen te zitten met collega's en leidinggevenden.

4. Voor kampioenen volstaat het niet om 'zeer goed' te zijn, men wil immers dé beste zijn. Natuurlijk kan dit ook worden doorgetrokken naar de werkvloer: werknemers die ernaar streven om de beste te zijn in hun job zijn onmisbaar voor het bedrijf.

Lees ook:

Bron: Jobat.be