Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 5 tips om je geliefd te maken bij je collega's

5 tips om je geliefd te maken bij je collega's

5 tips om je geliefd te maken bij je collega's

Werken is veel leuker als je goed overeenkomt met je collega's. Maar hoe maak je jezelf geliefd bij anderen, zonder al te veel jezelf te verloochenen? Enkele handige tips!

1. Het bureau van je collega's is niet van jou

Dump je spullen niet op het bureau van een collega. En neen, de bureaustoel wegnemen van je buur omdat die van jou niet zo goed zit, is niet grappig.

2. Dimmen

Kan het wat stiller? Een luide stem breekt de concentratie van je collega's. Moet je echt zo luid spreken in de telefoon of tegen je collega die net naast je staat?

3. Denk na voor je op de printknop drukt

Het duurt eeuwen om sommige documenten te printen. Is het echt nodig om de printer en je collega's op het drukste moment van de dag te gijzelen? Beter is bijvoorbeeld om te wachten tot de middagpauze.

4. Je bent geen dj

Dus waarom speel je dan muziek of filmpjes luid af voor het hele kantoor? Er bestaan ook oortjes voor wie muziek nodig heeft om te werken.

5. Straal energie en vertrouwen uit

Wie het kantoor binnenwandelt met de hele wereld op zijn schouders, zal niet snel worden benaderd door anderen. Een luie en inactieve persoon is niet aantrekkelijk. Opgewekt goeiemorgen zeggen, kan al veel doen, zelfs al zit je met een ochtendhumeur.

Lees ook:

Bron: Jobat.be