Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 2 beschamende carrièremomenten: hoe ze te overleven?

2 beschamende carrièremomenten: hoe ze te overleven?

2 beschamende carrièremomenten: hoe ze te overleven?

Positief blijven denken klinkt fantastisch in theorie, toch is het niet altijd even gemakkelijk om de moed niet te laten zakken na een serieuze tegenslag. Hoe haal je alsnog het beste uit deze twee pijnlijke carrièretegenvallers?

1. Je wordt gedegradeerd

Als je door je huidige werkgever wordt gedegradeerd, is het op zo'n moment verstandig om bij je baas te polsen naar de redenen van je degradatie. Ligt het aan jezelf of zijn er algemene problemen binnen het bedrijf?

Ga akkoord met je degradatie (of ga op zoek naar een andere job), maar onderhandel bijvoorbeeld over een flexibeler werkschema, waardoor je misschien vaker van thuis uit kan werken of minder overuren moet presteren.

2. Je hebt een grote fout gemaakt

Wat doe je wanneer je zo'n grote fout hebt gemaakt dat de hele sector er uiteindelijk van gehoord heeft? Maak er een casestudy van. Leidinggevenden appreciëren casestudies, vooral wanneer ze komen van mensen die een legendarische fout hebben begaan. Leg in je analyse uit waarom bepaalde beslissingen die je destijds hebt gemaakt op dat moment rationeel leken en wat je precies deed wanneer je wist dat het project een mislukking ging worden.

Lees ook:

Bron: Jobat.be