Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 2 tips om je kantoorromance te doen slagen

2 tips om je kantoorromance te doen slagen

2 tips om je kantoorromance te doen slagen

In een recente studie beweren vier op tien ondervraagde werknemers dat ze tijdens de loop van hun carrière al eens een relatie hebben aangeknoopt met een collega. In drie op tien gevallen resulteerde dat in een huwelijk. Bij één op de tien vond de relatie plaats tijdens het afgelopen jaar.

Uit het onderzoek van Careerbuilder.com blijkt het kantoor alvast de beste plaats te zijn om een partner te vinden: althans efficiënter dan bijvoorbeeld dating websites. Helaine Olen, co-auteur van het boek 'The Employee Handbook for Finding-and Managing-Romance on the Job' zegt dat de werkplek dé plaats is waar de meeste mensen tegenwoordig een lief vinden. "Waar anders breng je 12 uur per dag door?"

Toch zijn er een aantal risico's verbonden aan het daten op het werk. Kathleen McKenna van het New Yorkse advocatenkantoor Proskauer Rose geeft daarom twee praktische tips voor het welslagen van een relatie op de werkvloer.

1. Vermijd een werkgever-werknemer relatie

Een dergelijke relatie beginnen is 'crimineel dom', aldus McKenna, omdat ze kan escaleren in een sexuele intimidatie-aanklacht. Een werkneemster (meestal zijn het vrouwen die klacht indienen) kan namelijk beweren dat zij haar baas nooit gedated had als ze zich daartoe niet verplicht had gevoeld, net omdat het haar baas was die haar had uitgevraagd. Bij een dergelijke klacht is het doorgaans de bovengeschikte die in de rechtbank het onderspit zal moeten delven.

2. Teken een liefdescontract

Als werkgever en werknemer toch niet aan elkaar kunnen weerstaan, raadt McKenna het ondertekenen aan van wat zij een 'liefdescontract' noemt. Hierin moet zwart op wit worden verklaard dat beiden zich engageren in een vrijwillige wederzijdse relatie.

Lees ook:

Bron: Jobat.be