Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Ken jij je online imago?

Ken jij je online imago?

Ken jij je online imago?

Tijdens de voorbereiding op een sollicitatiegesprek gaan werkzoekenden zelden op zoek naar de informatie die er online over zichzelf te vinden is. Dat blijkt uit een onderzoek van Unique bij meer dan 3.000 werkzoekenden.

42 procent zegt nooit online op zoek te gaan naar informatie over zichzelf, 35 procent doet dit soms. Onrustwekkender is dat 59 procent nooit checkt welke foto's er van hem of haar op het internet te vinden zijn.

Voorbereiding

Uit de enquête blijkt ook dat 38 procent van de werkzoekenden slechts een half uur in de voorbereiding van een sollicitatiegesprek steekt. Eén op vier besteedt een kwartier tot een half uur aan de voorbereiding, 23 procent besteedt er één tot twee uur aan.

Hoe deze voorbereiding eruit ziet? 97 procent van de werkzoekenden zoekt informatie over toekomstige potentiële werkgever online, terwijl 88 procent mogelijke lastige vragen doorneemt.

Daarnaast oefent 41 procent erop om alle sterke punten over zichzelf te kunnen opsommen. 34 procent zoekt informatie op over de gesprekspartner en 31 procent gaat op zoek naar de laatste sollicitatietips.

Lees ook:

Bron: Jobat.be