Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 4 creatieve beroepen waarmee je veel kan verdienen

4 creatieve beroepen waarmee je veel kan verdienen

4 creatieve beroepen waarmee je veel kan verdienen

Bij een creatieve job heb je veel vrijheid in wat je doet, en wanneer. Veel creatievelingen houden van hun job, maar hun loon is niet gigantisch hoog. Maar met de juiste mix van je talenten kan je het tóch ver schoppen.

Met deze creatieve beroepen verdien je wél veel geld ...

1. Videogame designer

Een videogame designer bedenkt games helemaal van scratch. Hij of zij bezit de unieke combinatie van iets kunnen creëren, outside-the-box denken, artistiek talent en bakken probleemoplossend vermogen.

Gemiddeld loon: 80.000 dollar / 61.265 euro

2. Make-up artist

Of schminkster, wat eenvoudiger gezegd. Je werkterrein is het menselijk gezicht (en lichaam). Een model of een gewone klant, je doet iedereen er op z'n paasbest uitzien. Je moet wel al een zekere bekendheid hebben om goed te kunnen doorrekenen.

Gemiddeld loon: 60.000 dollar / 45.950 euro

3. Grafisch designer

Als grafisch designer communiceer je met beelden. Of je nu een cover van een album ontwerpt, een website creëert of een advertentie op punt zet, je hebt een bovengemiddeld gevoel voor esthetiek.

Gemiddeld loon: 52.000 dollar / 39.820 euro

4. Chef

Niet-alledaagse gerechten toveren op mooi opgemaakte borden. Het is niet iedereen gegeven om unieke smaakcombinaties te vinden, elke week opnieuw. Als je dan nog eens verstand hebt van zakendoen, ben je helemaal vertrokken. Maar je moet zweten voor je geld, want zonder veel overuren en weekendwerk kom je er niet.

Gemiddeld loon: 47.000 dollar / 35.990 euro

Lees ook:

Bron: Jobat.be