Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 4 tips voor een geslaagde werkoutfit

4 tips voor een geslaagde werkoutfit

4 tips voor een geslaagde werkoutfit

Het is niet altijd even gemakkelijk om te beslissen wat je moet aandoen op je werkplek. Starters moeten nog achterhalen wat de gangbare dresscode is op een doorsneekantoor, terwijl wat oudere werknemers opmerken dat hun garderobe van tien jaar geleden niet meer in het bedrijfsleven van vandaag past. Hoe ziet een juiste werkoutfit er tegenwoordig uit? Styliste Lien Degol helpt je op weg.

1. Kleren klaarleggen

Om 's ochtends tijd uit te sparen is het verstandig om 's avonds al je werkoutfit voor de dag nadien samen te stellen. Dan heb je immers genoeg tijd om te kiezen welke schoenen, jas of handtas bij je outfit passen. Zo begin je de volgende dag al heel wat minder gestresseerd en kan je iets langer genieten van je dagelijkse portie koffie. Een tip om nóg meer tijd te winnen: hou je werk- en vrijetijdsoutfits in je kast gescheiden van elkaar.

2. Belang van basics

Iedere werknemer zou een aantal basisstukken in zijn of haar kleerkast moeten hebben hangen. Deze basics hangen af van het werk dat je doet en of je al dan niet dagelijks met klanten in contact komt. "En dat hoeven heus niet de duurste spullen te zijn", aldus Lien Degol in haar boek 'De juiste look op je werk'. Idealiter combineer je een aantal kwalitatieve, en wellicht dus ook iets duurdere, stukken met goedkopere basics. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen.

3. Speel je troeven uit

Iedereen kent ongeveer wel zijn of haar eigen (lichamelijke) troeven. Accentueer ze dan ook. Mooie armen of een mooie hals? Laat ze gerust zien en trek er de aandacht naartoe!

4. Zwart met mate

Lien Degol: "Zwart slankt af, maar draag liever niet elke keer een volledig zwarte outfit. Dat is saai en somber." Vrolijk je zwarte outfit op door er een beetje kleur aan toe te voegen. Draag je toch liever donkere kledij, speel dan met het type materiaal.

Lees ook:

Bron: Jobat.be