Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 4 ongepaste dingen die je beter niet ... aan je collega's vraagt!

4 ongepaste dingen die je beter niet ... aan je collega's vraagt!

4 ongepaste dingen die je beter niet ... aan je collega's vraagt!

Respectvol omgaan met collega's is een eerste stap in de goede richting voor iedereen die zich gewaardeerd wil voelen op de werkvloer. Dat je hiervoor bepaalde beleefdheidsregels in acht neemt en ongepaste gedachten voor jezelf houdt ligt meestal voor de hand. Maar niet iedereen kan elke situatie even goed inschatten. Daarom: welke vragen stel je beter niet aan je collega's?

1. Proficiat, ben je zwanger?

Een klassieker, maar toch, een vaak voorkomende blunder die je best vermijdt. Zolang jouw collega haar zwangerschap niet zelf aankondigt of geboortekaartjes voor het hele kantoor begint uit te delen, kan je er maar beter van uitgaan dat jouw collega simpelweg een paar kilootjes is bijgekomen. En dan kan ze zo'n opmerking uiteraard missen als kiespijn.

2. Wat doe jij hier eigenlijk?

Best een normale vraag in je eerste werkweek, maar als je deze vraag nog stelt als jij en je collega al jaren voor dezelfde werkgever werken, dan wijst deze opmerking duidelijk op een gebrek aan interesse. Het kan geen kwaad om af en toe interesse te tonen in de zaken waar anderen mee bezig zijn.

3. En uw naam is?

Dit is vooral een gênante vraag als je deze stelt aan die ene man of vrouw die je nauwelijks ziet maar wel ... jouw baas is! In vele (grote) bedrijven zien werknemers hun big bosses niet vaak en kan het dus best wel verwarrend zijn als deze plots op de werkvloer verschijnen. Het is belangrijk dat je toch weet wie aan de leiding staat van het bedrijf waarvoor je werkt. Google daarom desnoods zijn of haar naam om te voorkomen dat je bij zijn of haar verschijnen met je mond vol tanden staat.

4. Zwaar weekend gehad?

In dezelfde categorie: 'Niet goed geslapen vannacht?' of 'Ben je ziek?'. Helaas, we zien er niet altijd opperbest uit. En zeker niet als we een slechte nacht achter de rug hebben. Wallen of een bleke teint, ze gaan nu eenmaal vaak hand in hand tijdens de winterperiode. Geloof ons, je hoeft je collega's er echt niet op attent te maken dat zij er slecht uitzien, dat weten zij (meestal) namelijk ook wel.

Lees ook:

Bron: Jobat.be