Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Laat deze mythes je weekend niet verpesten!

Laat deze mythes je weekend niet verpesten!

Laat deze mythes je weekend niet verpesten!

Weekends zijn heilig. Ze zijn het ideale moment om te bekomen van een (zware) werkweek en we willen er dan ook zo veel mogelijk uithalen. Om dit te kunnen doen, moet je wel de volgende overtuigingen achterwege laten, want voor je het weet is het weekend weer voorbij.

1. 'Genieten is egoïstisch'

Wie heeft ons dit eigenlijk wijsgemaakt? Niets mis mee om op een zaterdag of zondag gewoon te doen waar jij zin in hebt. Hoe meer jij met volle teugen geniet van het weekend, hoe meer je anderen positief beïnvloedt met je goed humeur. En dat is helemaal niet egoïstisch, toch?

2. 'Het weekend is er om alles te doen waar je in de week geen tijd voor had'

Toegegeven, we durven nogal vaak onze (huishoudelijke) taken in de week te laten liggen met de gedachte dat 'we het in het weekend wel zullen doen'. Dat zorgt ervoor dat onze weekends volgepropt zitten met poetsen, naar de winkel gaan, strijken, de grootouders bezoeken en andere 'verplichtingen'. Maar het is geen ramp om eens een weekend over te slaan en de was een andere dag te doen. Maak een lijstje en rangschik je prioriteiten. Zet het van je af dat je per se alles van dat lijstje in het weekend moet doen.

3. 'Het weekend moet opgeofferd worden aan kinderen/partner'

Voor velen staat het weekend in teken van de kinderen en/of partner. Dat is normaal, we zien ons gezin graag en het weekend is dan ook ideaal om met z'n allen leuke dingen te doen. Maar je hoeft je niet schuldig te voelen als je niet ALLES samen met je gezin doet. Trek er eens op uit met je vrienden, laat je partner eens de kinderen naar de jeugdbeweging brengen en geef dat schuldgevoel geen kans.

Lees ook:

Bron: Jobat.be