Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Zo slijm je jezelf hogerop ... zonder een slijmbal te zijn

Zo slijm je jezelf hogerop ... zonder een slijmbal te zijn

Zo slijm je jezelf hogerop ... zonder een slijmbal te zijn

Met slijmen kan je ver geraken, al wil natuurlijk niemand een slijmbal zijn. Twee Amerikaanse wetenschappers geven in een recente paper alvast enkele tips mee om jezelf onopvallend omhoog te slijmen.

1. Gebruik een tussenpersoon

Wil je een compliment geven aan je baas, geef het dan niet rechtstreeks aan hem. Kies liever een collega uit en bezing bij hem de kwaliteiten van je baas. Krijgt jouw baas dat later te horen, dan zal hem dat vast plezieren.

2. Let op de formulering

Geef je je compliment toch liever aan de baas zelf, kies dan een goed begin. Ga voor 'Ik weet dat je dit liever niet hoort, maar ...' of begin met 'Ik wil je niet in verlegenheid brengen, maar ...'

3. Stel vragen

Het is nooit een slecht idee om vragen te stellen aan je chef. Dat betekent immers dat je je bewust bent van zijn alwetendheid en dat je zijn mening op prijs stelt. Ook een rechtstreeks compliment kan je handig verpakken als vraag. 'Hoe bent u er eigenlijk in geslaagd om dit project zo snel en zo succesvol af te ronden?' klinkt beter dan eenvoudige felicitaties. Bovendien komt het over alsof je iets van zijn uitleg wilt opsteken.

Lees ook:

Bron: Jobat.be