Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Binnenkort iedereen z'n persoonlijke robot-assistent?

Binnenkort iedereen z'n persoonlijke robot-assistent?

Binnenkort iedereen z'n persoonlijke robot-assistent?

Volgens Julie Shah, professor luchtvaarttechnologie aan het Massachusetts Institute of Technology, is de kans groot dat mens en robot in de toekomst zij aan zij zullen werken. Zij voorspelt dat robot-assistenten de taken die de efficiëntie van menselijke werknemers hinderen, zullen overnemen.

Vandaag worden robots in fabrieken ingeschakeld om zware en repetitieve taken uit te voeren, terwijl menselijke medewerkers worden ingeschakeld voor de fijnere details. In de toekomst zouden robots iets specifiekere taken kunnen afhandelen. 'Als een robot gereedschap en materialen automatisch kan voorzien, zodat de werknemers zelf niet steeds de onderdelen moet gaan halen, dan kan dit de productiviteit van de persoon enorm opdrijven', aldus Shah.

Nieuw algoritme

De robot-assistent zou dan worden afgesteld op de manier van werken van elk individu. Shah en haar collega's hebben immers een algoritme bedacht waardoor een robot de specifieke werkwijze van een individu aangeleerd krijgt. Het algoritme wordt dan gebruikt om robots en mensen beter te laten samen te werken. 'Met dit algoritme kunnen we een robot aanzienlijk accurater laten voorspellen wat de volgende acties van een individu zullen zijn.'

Lees ook:

Bron: Jobat.be