Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 'Ik werk het best zonder broek aan'

'Ik werk het best zonder broek aan'

'Ik werk het best zonder broek aan'

Is dit niet bij iedereen zo? Thuis in je zetel met een kop koffie voelt iedereen zich het comfortabelst. Daarom ook dat thuiswerken zo fijn is.

Geen broek aandoen, een slobbertrui dragen, op blote voeten door het huis crossen ... Niet alleen kan je thuis dragen wat je wil, je bent ook mentaal op je gemak als je thuis werkt. Je moet niet op kantoor zijn voor je echt wakker bent en er is geen baas die over je schouder mee zit te loeren. Om nog maar te zwijgen van de ochtendlijke files.

Heel wat bedrijven beginnen stilaan de voordelen in te zien van hun werknemers meer vrijheid te geven en hen te laten werken wanneer ze het meest gemotiveerd en op hun gemak zijn. Deze organisaties laten hun personeel toe om heel vrij om te gaan met hun werktijd, ze zien het als een manier om de productiviteit en de tevredenheid van hun werknemers te verhogen. En soms is het gewoon een noodzaak om bepaalde profielen aan te trekken of de beste krachten te behouden.

In heel wat bedrijven gaat het echter veel langzamer en is de weerstand en argwaan groot, daar moet je zelf een strategie ontwikkelen om te laten zien dat je baas beter af is als hij je vrijer laat.

Lees ook:

Bron: Jobat.be